Συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου για τον Παύλο Φύσσα

21:06 17/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα » Δεν θα περάσει ο Φασισμός!! Δεν θα τους αφήσουμε!! με αφορμή τα 3 χρόνια που συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιούν αύριο στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ(μλ) και Σχέδιο Β. Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή

και αναφέρουν τα εξής:

«Πριν από 3 χρόνια στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, δολοφονείται εν ψυχρώο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια δολοφονική επίθεση καλά οργανωμένη και καθοδηγούμενη από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μια δολοφονική επίθεση που ο ναζιστής Μιχαλολιάκος ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη πριν από ένα χρόνο, εμπαίζοντας τα όρια της αστικής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Μετά από 3 χρόνια η δίκη των εμπλεκομένων δεν έχει ολοκληρωθεί. Όλοι τους κυκλοφορούν ελεύθεροι και το κόμμα της Χ.Α. συνεχίζει να έχει τη νομιμοποίηση του «δημοκρατικού» συστήματος. Η μόνη εγγύηση ότι θα καταδικαστούν ισόβια οι φονιάδες, όσοι σκότωσαν και όσοι τους έδωσαν τις εντολές, κι ότι θα αποκαλυφθούν όσο στηρίζουν και χρηματοδοτούν την φασιστική συμμορία είναι η ασίγαστη πάλη του εργατικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος. Γι’αυτό πρέπει να ακουστεί δυνατά η απαίτηση να καταδικαστούν για πάντα οι δολοφόνοι και αυτοί που τους στηρίζουν για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για το πογκρόμ στους Αιγύπτιους ψαράδες, για την εγκληματική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Παράλληλα, ο νέο-φασισμός εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Ακροδεξιά μορφώματα εμφανίζονται σε όλη την ήπειρο και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας , της ομοφοβίας απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό. Αντλούν τη δύναμή τους από τις πολιτικές της Ε.Ε-Φρούριο, με τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους. Βρίσκουν γόνιμο έδαφος στην Ε.Ε. των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας, του ακρωτηριασμού των λαϊκών ελευθεριών. Στην γειτονιά μας, μαζί με το ΝΑΤΟ επιχειρούνται νέα πολεμικά σχέδια που σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς και ξεριζώνουν αμάχους οδηγώντας τους στην προσφυγιά. Από την άλλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε φυλακή ψυχών χιλιάδων προσφύγων, χάρη στη συμφωνία Τσίπρα-Ε.Ε. και Τουρκίας
Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα οδηγεί σε ένα καλύτερο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα