Συνελήφθησαν παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στο ΑΧΕΠΑ

11:25 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν γιατί παρείχαν παράνομα τις υπηρεσίες τους χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων του Τμήματος Αλλοδαπών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της

Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Δευτέρας (3 Απριλίου 2017) εντοπίστηκαν δύο γυναίκες από την Αλβανία (57 και 38 χρόνων) , μία από την Βουλγαρία (53 ετών) και μία Ελληνίδα (29 χρόνων) οι οποίες στερούνταν πτυχίου ανάλογης σχολής, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένες στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων. Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Αναστάσιο Σπανό μας διευκρίνισε ότι «Κάθε μήνα βγαίνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η ονομαστική κατάσταση των αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες έχουν διαπίστευση, προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια εργασίας, πιστοποιητικό υγείας ) και ανήκουν στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων. Υπάρχουν ασθενείς που βρίσκουν αποκλειστική νοσοκόμα μέσω του νοσοκομείου και ασθενείς που βρίσκουν κάποιες αποκλειστικές νοσοκόμες από έξω και παρουσιάζονται ως συγγενείς. Η αστυνομία πραγματοποιεί πολύ συχνά ελέγχους και εντοπίζει τις γυναίκες που ψεύδονται και δεν έχουν την νόμιμη άδεια εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα