Συνεδριάζει υπο τον Σαμαρά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

10:10 27/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Οι τελευταίες λεπτομέρεις του πολυνομοσχεδίου εν όψει της κατάθεσή του αύριο στη Βουλή θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου
και υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου.Μια ώρα νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει αναλαμβάνει και την ευθύνη να μην βγει η χώρα από το Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ο κ. Γωεργιάδης εξέφρασε την απορία του για την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, λέγοντας ότι πολλά από τα αιτήματα που είχε η τρόικα απορρίφθηκαν, όπως η δυνατότητα να αγοράζει ο οποιοσδήποτε άδεια φαρμακείου και να δοθεί η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν φαρμακείο με υπάλληλο και όχι φαρμακοποιό.
Οι φαρμακοποιοί εμμένουν στην απεργία διαρκείας. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του». Τα φαρμακεία θα είναι κλειστά ως την Κυριακή, ενώ από σήμερα θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Συνεχείς, εν τω μεταξύ, είναι οι διαβουλεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο στο θέμα του γάλακτος. Αργά χθες βράδυ συναντήθηκαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης Χατζιδάκης και Τσαυτάρης και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί δηλώνουν λακωνικά ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα - γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή.
Keywords
Τυχαία Θέματα