Ξεκινά σήμερα η λειτουργία των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στην Αττική

08:41 27/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στην Αττική. Μέχρι όμως να στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό οι μονάδες θα θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών.Για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων θα ξεκινήσει προμήθεια αντιδραστηρίων. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και οι πενταψήφιες γραμμές, για να κλείνουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού.

«Τα πολυιατρεία λειτουργούν, βλέπουν κόσμο, συνταγογραφούν και εξετάζουν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,
αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα λειτουργίας των πολυιατρείων ΠΕΔΥ, στην Αττική.

«Αποδειχθήκαμε ορθοί ως προς το ραντεβού» ανέφερε ο υπουργός, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των «σοφών» όπως αποκάλεσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, που «είχαν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα πολυιατρείο».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς «έχουμε πολύ μεγαλύτερο έργο να υλοποιήσουμε, για να έχουμε πράγματι ένα νέο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τέτοιο που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να αναζητούν τον γιατρό της ειδικότητας που χρειάζονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Οργανισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα