Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στο Παρίσι – Πέντε συλλήψεις στο Βέλγιο

10:49 22/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία, μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, μία ημέρα πριν από το άνοιγμα της κάλπης για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς οι γαλλικές και οι βελγικές αρχές αναζητούν τυχόν συνενόχους του δράστη.

Ο 39χρονος δράστης της επίθεσης, Καρίμ Σερφί σκότωσε εν ψυχρώ έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο, όπως και μία Γερμανίδα τουρίστρια, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Το Ισλαμικό Κράτος

ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Σερφί είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, με μία καταδίκη για απόπειρα δολοφονίας, ωστόσο δεν ήταν σεσημασμένος για πιθανή απειλή κατά της ασφάλειας του κράτους, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της κράτησής του σχεδόν για 14 χρόνια, δεν είχε παρουσιάσει «σημάδια ριζοσπαστικοποίησης ή σημάδια προσηλυτισμού». Το Φεβρουάριο είχε προσαχθεί όταν είχε δηλώσει σε κοντινό του πρόσωπο ότι «ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς σε αντίποινα για αυτό που συμβαίνει στη Συρία», αλλά δεν είχε συλληφθεί ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στο Βέλγιο

Στο μεταξύ, πέντε άτομα συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία στην περιοχή των Βρυξελλών καθώς κρίθηκαν ύποπτα για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

«Συνολικά πέντε άτομα τελούν υπό κράτηση», τόνισε η εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, σημειώνοντας ότι οι συλληφθέντες «κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Οι αρχές εντόπισαν δύο περίστροφα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ναρκωτικές ουσίες.

Η εισαγγελία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας όμως ότι οι εν λόγω έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Μολενμπέκ Γκάνσορεν και Ρουσντάλ του Βελγίου δεν σχετίζονται με την ένοπλη επίθεση που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στο κέντρο του Παρισιού που είχε αποτέλεσμα έναν αστυνομικό νεκρό.

Πηγή: ΕΡΤ, Le Figaro, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα