Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 22-4-2017

08:38 22/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Επισκέψεις Υπουργών στη Θράκη

Περιοδεία στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα τόσο η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Ο κος Παππάς θα παραστεί, μεταξύ άλλων, και σε εκδήλωση κατά την οποία θα αρχίσει η δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στους κατοίκους ορεινών περιοχών των τριών Νομών της Θράκης.

Κοινωνία

Κατά της εξόρυξης χρυσού

Την

ώρα που οι επίδοξοι Χρυσωρύχοι τάζουν δουλειές, ανάπτυξη και δημόσια έσοδα ο Επίκουρος Καθηγητής, Υγιεινής Τροφίμων και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, κ. Δάνος Σργκενλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κατέρριψε έναν προς έναν τους μύθους τους.
Οι επενδύσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ληστρικές, σχολίασε σημειώνοντας πως «μετατρέπουν το σύνολο του υπεδάφους σ΄ ένα τοξικό απόβλητο, το αφήνουν στις τοπικές κοινωνίες να το διαχειριστούν, κατασπαταλούνται όλοι οι υπόλοιποι πόροι όπως το νερό». Όπως είπε ο κος Σεργκενλίδης οι εταιρίες προσπαθούν δελεάζοντας κάποιους κάτω από την αγωνία της ανεργίας και της ανέχειας να φανούν υπεραμυνόμενοι του έργου μιλώντας για «επενδύσεις» που δεν έχουν ούτε ένα θετικό πρόσημο.

Δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών» Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου στις εννέα και μισή το πρωϊ στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης. Στην ημερίδα θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της εθελοντικής οργάνωσης «»ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»» , τους οποίους μαζί με την Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Ροδόπης , τον Σύλλογο Διαβητικών Ροδόπης »ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και τον Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης » Άγιοι Θεόδωροι » θα βραβεύσουν οι διοργανωτές για την προσφορά τους στο κοινωνικό Σύνολο .
Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
Ο εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης της 19ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου. Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Η επέτειος θα τιμηθεί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και κατάθεση στεφάνων.

Παιδεία

Βιώσιμη ανάπτυξη

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη – Από τη θεωρία στην πράξη» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου στις δώδεκα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Κ. Καραθεοδωρή στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Μαθητιάδα στην Κομοτηνή

Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν τα μικρά παιδιά στους αγώνες

H 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017 διοργανώνεται την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Εθελοντές μαθητές

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής αποδεικνύουν πως μπορούμε σε 10΄ να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και να γίνουμε φίλοι εξ αίματος.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρες 9:00 – 13:30, στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία των μαθητών της Γ΄Λυκείου, των κηδεμόνων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Μαζί μας είναι οι Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Δήμος

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Κομοτηνή

Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου ξεκινάει ο έλεγχος στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (κάρτα). Κάρτες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τα ταμεία του Δήμου, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και Μίνι Μάρκετ.

Οικονομία

Ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια

Ημερίδες διοργανώνονται τη Δευτέρα 24.04.2017 με θέμα:Κόκκινα Δάνεια & Εξωδικαστικός Συμβιβασμός και εισηγητή τον κ. Κουρμούση Φώτη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους από το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου Οι ημερίδες θα διεξαχθούν την Δευτέρα 24 Απριλίου στην : Ξάνθη, ώρα 12:30 – 14:00, στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης , Κομοτηνή, ώρα 16:00 – 17:30, στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ροδόπης (Βασ. Γεωργίου 2Β).

Πολιτισμός Εκδηλώσεις

Ημερίδα Ποντιακού πολιτισμού

Επιστημονική ημερίδα Ποντιακού πολιτισμού διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 5:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Την ημερίδα διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και τον Δήμο Κομοτηνής, πραγματοποιεί στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης.

Εορτασμός Μεγαλομάρτυρα

Ο Εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Στρατοπέδου «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου στις δώδεκα το μεσημέρι. Η είσοδος στο Στρατόπεδο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο του Θανάση Πανδρευμένου «Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη Ημερολόγια ενός ταξιδιού» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι φιλόλογοι: κ. Ρένα Μάϊνα Σαμαρά και κ. Σοφία Μενεσελίδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη Καρανδρέου.

Το ΔΗΠΕΘΕ στο Νοσοκομείο

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής παρουσιάζουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 12.00 η ώρα, στους χώρους της Παιδιατρικής κλινικής, την πρώτη παράσταση, η οποία απευθύνεται στους μικρούς νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου μας και στους συνοδούς τους και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ σε χώρους κοινωνικής μέριμνας. Πρόκειται για την παράσταση με τίτλο: «Γιατί μαμά έχω μεγάλα αυτιά;», η οποία θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά: να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα της ιδιαιτερότητας του καθενός. Το κείμενο, η σκηνοθεσία και η μουσική είναι της Χρύσας Ιωαννίδου.

Ελευθέρια Θράκης

Στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Θράκης 2017» θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Μαΐου 2017, στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου, η καθιερωμένη έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών.
Οι καλλιτέχνες που θέλουν να μετέχουν στην έκθεση, θα πρέπει να παραδώσουν τα έργα τους το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 7 μ.μ. και θα λειτουργεί 10 με 12 πρωινές ώρες και 7 με 9 τις απογευματινές.
Για την υποβολή συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέχρι την έκθεση, με την κ. Βαρβάρα Τσίτσιρα στο τηλέφωνο 6932140620.

Τελετουργικά του Απρίλη

Εκδήλωση με τίτλο «Τελετουργικά έθιμα του Απρίλη και του Πάσχα» και ομιλήτρια την Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου Υποψ. Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου στις 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης . Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων (Α – 23) της Εγνατίας Οδού

Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, την Τρίτη 25-4-2017 και κατά τις ώρες 08.00 έως 13.00, λόγω πραγματοποίησης άσκησης ετοιμότητας στη σήραγγα Νυμφαίας του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων (Α – 23) της Εγνατίας Οδού, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τμήμα της εν λόγω οδού και συγκεκριμένα από τον κόμβο Κάλχα έως τον κόμβο Νυμφαίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου (Νυμφαία – Πάνδροσος – Κάλχας).

Αθλητικά

Την Λάρισα αντιμετωπίζει η Ξάνθη

Τη Λάρισα αντιμετωπίζει εκτός έδρας η ομάδα της Ξάνθης για το πρωτάθλημα της Super League. Μοναδικός απών για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου κόντρα στους βυσσινί θα είναι ο Κασά Καμαρά, που δεν θα αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες.

Ήττα με ψηλά το κεφάλι

Έχασε η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή στα Προκριματικά Κορασίδων από τον Απόλλων Πτολεμαΐδας με 36-46 «Πολλά συγχαρητήρια στις κορασίδες μας για το παιχνίδι τους, πάλεψαν και έπαιξαν με ψυχή και απλά στο τελευταίο καθοριστικό 3λεπτο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΑΣ με την οποία εκφράζουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. « Πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος τους είναι να σφυρίζουν σωστά και όχι να καθορίσουν αποτελέσματα και νικητές. Σεβασμός στους αθλητές!» τονίζουν.

Καιρός

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-04-2017

Στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα νοτιοανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, super league, κος, ΑΠΘ, φαρμακοποιοι, εταιρεία, κοσμοσ, αμεα, προσφορες, μαΐου, ελλαδα, ξανθη, θεσσαλονικη, σαμαρας, δηπεθε, πασχα, δπθ, λαρισα, super, league, καιρος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δωρο πασχα, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αποτελεσματα, super league, αιμοδοσια, αμεα, δανεια, δπθ, δωρεαν, θεμα, κοντρα, μουσικη, παιχνιδια, πλαισιο, τηλεφωνο, ωρα, αγωνια, απλα, απολλων, βιβλιο, βραδυ, βυρωνα, γεωργιου, δευτερα, δηπεθε, δωδεκα, δωσει, ευη, ελενα, εθελοντικη αιμοδοσια, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, εκθεση, εκπαιδευση, εβδομαδα, εν λόγω, εργα, επενδυσεις, εταιρεία, ευξεινος, θεοδωριδου, θετικο, θεωρια, ιστορικο, κειμενο, κος, λυκειο, μαΐου, μαμα, μινι, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, οχηματων, παιδια, πεμπτη, περιφερειακο, πρωι, ψυχη, ρυθμισεις, σεβασμος, συγκεκριμενα, σηραγγα, συγχαρητηρια, σκηνοθεσια, σοφια, τμημα, τριτη, χρηστος, ωρες, απων, super, μποφορ, δοξολογια, δουλειες, εννεα, φιλοι, ημερολογια, χωρα, καμαρα, κυριακη, league, νοσοκομειο, παιχνιδι, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα