Ηράκλειο-Συνέδριο: «Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις»

09:58 22/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις» είναι το θέμα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 24 έως τις 26 Απριλίου.

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι και θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον των χωρών που βρέχονται στη Μεσόγειο θάλασσα όπου συναντιούνται 3 πολιτισμικοί ήπειροι.

Το συνέδριο στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης

και ο Δήμος Ηρακλείου και χθες, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο π. διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου Ελευθέριος Οικονόμου αναφέρθηκαν στο συνέδριο. Ο κ. Φασουλάκης χαρακτήρισε το συνέδριο πάρα πολύ σημαντικό καθώς σημείωσε ότι «επιστήμονες-καθηγητές θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου σε σχέση με το παρελθόν» τονίζοντας πως «Η Κρήτη έχει και μπορεί να παίξει σημαντικό, πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτισμικού, πολιτιστικού, επιστημονικού πεδίου στη Μεσόγειο». «Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή πανεπιστημιακούς, εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου με βάση την ιστορία της» επεσήμανε ο Λευτέρης Οικονόμου π. διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Γερμανόφωνης Ευρώπης με έδρα στο Βερολίνο.
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου «τα συνέδρια αυτά που πραγματοποιούνται θα συνεχίζονται και το θέμα με τις μνήμες όπως αναφέρεται στο τίτλο του συνεδρίου έχει μεγάλη σημασία, καθώς προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι καλές μνήμες που πρέπει να θυμόμαστε ως Μεσόγειοι λαοί, με το σκεπτικό ότι η Μεσόγειος θάλασσα δεν ήταν ποτέ ειρηνική. Ωστόσο αν εστιάσουμε στις καλές μνήμες που έχουμε από την ιστορία της Μεσογείου μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ακόμη ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 10 θεματικές ενότητες που ενώνουν Οργανισμούς και Ιδρύματα της Βόρειας και Νότιας πλευράς της Μεσογείου και την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου θα γίνει η επίσημη έναρξη, ενώ την Τετάρτη 26 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, θα γίνουν δημόσιες παρουσιάσεις και σύνοψη συμπερασμάτων του συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα