Συνεχίζονται οι εγγραφές για την εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου»

12:52 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζει να απασχολεί δημιουργικά όσα παιδιά βρίσκονται ακόμα εντός των τειχών. Για 18η χρονιά, φέτος, το «Καλοκαίρι στην πόλη» προσφέρει στους μικρούς του επισκέπτες δημιουργική απασχόληση. Οι εγγραφές για την τρίτη περίοδο (17-28 Ιουλίου 2017) συνεχίζονται.

To «Καλοκαίρι στην πόλη» απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική κατασκήνωση»,

στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν,ανακαλύπτουν τις εκθέσεις,απολαμβάνουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας καιπαίρνουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου», ανάλογα με την ηλικία τους.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» 2017 υλοποιείται σε τέσσερα δεκαήμερα με διαφορετική θεματική κάθε χρονιά.

Φέτος, η θεματική ενότητα έχει τίτλο: «Τρύπες, το φαινόμενο! Ιστορίες με τρύπες για τρύπες».

Προσοχή-προσοχή: έκτακτη είδηση! Στον «Ελληνικό Κόσμο», παρατηρείται, εδώ και μέρες, ένα αλλόκοτο φαινόμενο! Παντού γύρω μας, εμφανίζονται «τρύπες». Τρύπες μικρές, τρύπες μεγάλες, τρύπες φανταστικές κι εξωπραγματικές. Τρύπες που κρύβουν όμορφες κι ενδιαφέρουσες ιστορίες, τρύπες που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, αλλά και σε μέρη μοναδικά, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και της ιστορίας, φυσιοδίφες, ποιητές, μηχανικοί και αρχιτέκτονες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους και την έμπνευσή τους για να μας βοηθήσουν να «ξετρυπώσουμε» τη λύση του μυστηρίου!

Τι θα μπορούσε άραγε να μας εκμυστηρευτεί ο Παύλος Κουντουριώτης για τις «τρύπες» του θρυλικού Αβέρωφ; Σε τι χρησιμεύουν οι «τρύπες» της Αγίας Σοφίας για τον Ιουστινιανό και ποιος είναι ο ζωγράφος που «τρυπούσε» τους πίνακές του μόλις τους ολοκλήρωνε;

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, τα παιδιά επιστρατεύουν κέφι, φαντασία και ζωντάνια… Και ποιος ξέρει; Ίσως, τελικά, καταφέρουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!

Απογευματινή ζώνη

Φέτος, για την απογευματινή ζώνη τα παιδιά επιλέγουν ανάμεσα στα ευφάνταστα προγράμματα Fit Smiling Kids (AthensTrainers) ή «Νέοι Μηχανικοί» & «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική» (STEM Education).

Κρατήσεις

Κόστος συμμετοχής: 290 ευρώ. Ώρες: 09:00 – 15:00Κόστος συμμετοχής: 350 ευρώ. 09:00 – 17:00 (με τις δραστηριότητες της απογευματινής ζώνης)

10% έκπτωση για τα μέλη της παιδικής λέσχης ΙΜΕάκια, για αδέλφια και για συμμετοχή σε δύο ή και περισσότερες περιόδους.

Για επιπλέον πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 212.254.0000 και στο [email protected]

info

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, 177 78, ΤαύροςΤηλ.: 212 254 0000

Keywords
Τυχαία Θέματα