Ναύπακτος: Αγώνες ορεινής ποδηλασίας

11:37 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Ναύπακτο διεξάγονται τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ορεινής ποδηλασίας ενισχύοντας την προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης και του Δήμου Ναυπακτίας, καθώς και την ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, “cross country mtb”.

Με 10 αθλητές και 5 αθλήτριες στην σύνθεσή της όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας το οποίο θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο (14-15 Ιουλίου).

Σε αυτή τη διοργάνωση μετέχουν 9 χώρες (Βοσνία–Ερζεγοβίνη, Κόσσοβο, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, FYROM, Ελλάδα), με 120 μέλη στις αποστολές τους.

Άνδρες:

Δημήτρης Αντωνιάδης, Χαρούν Μολλά (elite), Ορφέας Συρίγος (under 23), Ηλίας Τσορτουκτσίδης, Βασίλειος Ζιάκας, Παναγιώτης Αδάσης, Δημήτρης Βλαχάκης (juniors), Κωνσταντίνος Μεϊμαρίδης, Ιωάννης Δαβαρίας, Άγγελος Μαυρίδης (cadets-Youths),

Γυναίκες:

Βαρβάρα Φασόη, Δανάη Στρουμπούλη (elite), Δήμητρα Τάτλη, Αλεξάνδρα Αδάμ (juniors),Σοφία Λιοδάκη (cadets-girls).

Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Στέφανος Λυραντωνάκης και Έφορος Εθνικών ομάδων ορεινής ποδηλασίας ο Γιάννης Παττές.

Οι αγώνες διεξάγονται περιφερειακά του ενετικού κάστρου της πόλης.

Η διαδρομή αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο και μονοπάτια αλλά και καλντερίμια μέσα στην καστρούπολη της Ναυπάκτου, συνολικής κυκλικής διαδρομής 4,1km η οποία και επαναλαμβάνεται με στόχο την υψηλή θέαση.

Παράλληλα με το Βαλκανικό, στις ίδιες ημερομηνίες (14-15 Ιουλίου) θα διεξαχθεί στη Ναύπακτο και διεθνής αγώνας της UCI κατηγορίαςC2 με συμμετοχές αθλητών κατόχους διεθνών αθλητικών δελτίων ή και επαγγελματικών ομάδων από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε».

Μία εβδομάδα αργότερα (21-22/07) στη Ναύπακτο θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο cross country XCO, ενώ στις 23/07 θα γίνει το Πανελλήνιο Eliminator mtb, ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας σε τεχνητά διαμορφωμένη mtb πίστα στην παραλία της Ψανής.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα