Συναυλία μπαρόκ μουσικής του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης στην Ευαγγελική Εκκλησία

14:01 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ars in ecclesia – Τέχνη στην εκκλησία» υπό την αιγίδα του Crescendo Hellas, το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία μουσικής μπαρόκ. Πρόκειται για μια σύμπραξη σπουδαστών και καθηγητών του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με τη φιλική συμμετοχή του διακεκριμένου βιολονίστα Γιώργου Δεμερτζή.

Το

πρόγραμμα περιλαμβάνει κοντσέρτα για βιολί των: J.S.Bach, Α.Vivaldi, G.Fr.Handel, G.Ph.Telemann και του H.I.von Biber. Ο Βιβάλντι υπήρξε ιερέας και δεξιοτέχνης βιολιστής και δίδαξε βιολί σε εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο της Βενετίας. Η μουσική της εποχής μπαρόκ αναδεικνύεται καταπληκτικά στην ακουστική της νέας αίθουσας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της οδού Ποσειδώνος στην Πυλαία και αποτελεί το φιλόξενο σημείο αναφοράς Τέχνης και Πολιτισμού στα ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Crescendo δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και προάγει, υποστηρίζει και διοργανώνει εκδηλώσεις και εργαστήρια Τέχνης με κέντρο ενδιαφέροντος τον σύγχρονο άνθρωπο και τις πνευματικές του ανάγκες μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας και της ανταγωνιστικής κοινωνίας. Ενθαρρύνει τις συνεργασίες καλλιτεχνών με γνώμονα την αλληλοεκτίμηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικτύωση.

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ώρα 7:00 μμ.

Ευαγγελική Εκκλησία, οδός Ποσειδώνος 57, Πυλαία, ΤΚ.55535, κάθετη στην οδό Μαρίνου Αντύπα.

Δείτε τον χάρτη εδώ:

Πώς θα πάτε εκεί:Η τοποθεσία της εκκλησίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πυλαίας και Καλαμαριάς, στον Φοίνικα, κοντά στο Εμπορικό Κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Με τον ΟΑΣΘ στάση ΑΓΟΡΑ με κωδικό στάσης 45060 με λεωφορεία 02, 02Α, 03, 04Ε, 08, 78Ν από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Ανατολικά. Και από το ΙΚΕΑ με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, όνομα στάσης πάλι ΑΓΟΡΑ, με κωδικό στάσης 45038.

Από την Εθνικής Αντιστάσεως αν στρίψετε στην οδό Μαρίνου Αντύπα (οδηγεί στο Jumbo) και ανηφορίζοντας στρίψετε αριστερά στο πρώτο στενό, αυτή είναι η Ποσειδώνος. Το κτίριο διακρίνεται εύκολα και υπάρχει αυλή για πάρκινγκ.

Γιώργος Δεμερτζής

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το1958. Σπούδασε βιολί με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο και με τον Max Rostal στη Βέρνη. Εχει συμπράξει σαν σολίστ με πολυάριθμες Ορχήστρες, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και γενικότερα πραγματοποιήσει συναυλίες σε γνωστά μουσικά κέντρα ανα την υφήλιο. Με κέντρο βάρους το Ελληνικό ρεπερτόριο, έχει παρουσιάσει και δισκογραφήσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής δημιουργίας για βιολί, σε πολλές περιπτώσεις σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Απο το 1976 έως το 2001 δίδαξε στο Lawrence University στο Appleton, WI, των ΗΠΑ.

Ιδρυσε το Νεο Ελληνικό Κουαρτέτο, το οποίο ανέπτυξε αξιόλογη διεθνή δράση προβάλλοντας δισκογραφικά και συναυλιακά κυρίως την πλούσια ελληνική δημιουργία. Εχει ηχογραφήσει το σύνολο του βιολιστικού έργου του Νίκου Σκαλκώτα που έχει συναντήσει θερμότατη υποδοχή απο τον διεθνή τύπο, όπως επίσης το σύνολο του βιολιστικού έργου του Karl Nielsen, του Μίκη Θεοδωράκη, τα κουαρτέτα του Respighi, το σύνολο των κουρτέτων του Γιώργου Σισιλιάνου και του Δημήτρη Δραγατάκη ανάμεσα σε άλλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα