Συνάντηση της ΕΕΤ με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Constancio για το QE

12:43 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για να έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Vitor Constancio και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη σύμφωνα με συμμετέχοντα.

Οι τραπεζίτες θα συζητήσουν το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ρευστότητας με τον κ. Constancio, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής

χαλάρωσης (QE) της EKT.

τράπεζες θεωρούν καίριας σημασίας την ένταξη στο QE γιατί εκτιμούν ότι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, δίνοντας την ευκαιρία στις τελευταίες να αντλήσουν ρευστότητα από τις διεθνείς αγορές.

Ομως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση για το QE θα ληφθεί αφού προηγηθεί ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους από τις υπηρεσίες της τράπεζας. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος θεωρείται κλειδί για την ένταξη στο QΕ.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της ΕΚΤ υπο τον πρόεδρό της Νίκο Καραμούζη έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και άλλους το προηγούμενο διάστημα. Αντιπροσωπεία της ΕΕΤ είχε επισκεφθεί στο Λουξεμβούργο τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) Werner Hoyer.

Το προεδρείο της ΕΕΤ συναντήθηκε επίσης χθες στην Αθήνα με την επικεφαλής του Ενιαίαυ Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί.

Η τελευταία ανέφερε χθες, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι είναι αναγκαίο να κλείσει η αξιολόγηση. «Το ξεκίνημα του 2017 ήταν απογοητευτικό. Υπήρξε παύση στην πρόοδο που είχαν επιτύχει οι τράπεζες,» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα