Δυτική Μακεδονία: Απάντηση Σταθάκη για Ακρινή και Ανάργυρους, το επόμενο 15νθήμερο

12:34 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στις επόμενες 15 έως 20 ημέρες, αναμένεται να απαντήσει ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, στο αίτημα των κατοίκων της Ακρινής και των Αναργύρων, για την δρομολόγηση των διαδικασιών μετεγκατάστασης των δύο οικισμών και την έκδοση των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων.

Αυτό προέκυψε από την χθεσινή ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος έθεσε τα έντονα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα

που απασχολούν τους κατοίκους των δύο οικισμών και ζήτησε από το Υπουργείο και την ΔΕΗ, να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης οι εκπρόσωποι των δύο οικισμών, αλλά και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, εξέφρασαν την επιφύλαξη τους καθώς και την διαμαρτυρία τους για την απουσία της διοίκησης της ΔΕΗ, από την χθεσινή συνάντηση.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου-τοπικού συμβούλου της Ακρινής Χαράλαμπου Σισμανίδη που συμμετείχε στην συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος έκανε λόγο για «ομηρία των κατοίκων από το 2011 που με τροπολογία-νόμο υπογράφτηκε η μετεγκατάσταση» και υπογράμμισε ότι «εφόσον η απάντηση από τον Υπουργό είναι θετική θα είναι καλοδεχούμενη, αλλά εάν υπάρξει αρνητική απάντηση τις επόμενες ημέρες, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης , ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή μέχρι και το Πάσχα και ήδη προχωρά και στην νομική και τεχνική διερεύνηση του θέματος, με βάση το σχέδιο τεκμηρίωσης που έχει ετοιμαστεί , για την μετεγκατάσταση των δύο οικισμών και την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων.

Ο κ.Σταθάκης δεσμεύτηκε να ζητήσει και την άποψη της ΔΕΗ και αναγνώρισε ότι «το Προεδρικό διάταγμα είναι κάτι ξεχωριστό, από την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των οικισμών της Ακρινής και των Αναργύρων.

Στην χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν Βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης και Φλώρινας , οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Οικονομικών, οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, εκπρόσωποι των κατοίκων των δύο οικισμών και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα