ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 16-3-2017

11:34 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχειρηματικότητα

Α.Λουκάτος: «Πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας και ασφάλειας για επενδύσεις η ΒΙΠΕ»

Ως μια Βιομηχανική Περιοχή πρότυπο, όπου διασφαλίζονται προϋποθέσεις περιβαλλοντικής προστασίας, συνθήκες ασφάλειας για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις με τις υπάρχουσες δομές αλλά και με σοβαρά κίνητρα ως προς την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, χαρακτήρισε την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιλώντας στο σταθμό μας, ο Σύμβουλος για τα Επιχειρηματικά πάρκα στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ,

Ανδρέας Λουκάτος.

Μάλιστα για τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Κομοτηνής έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001 και οι υπεύθυνοι θέλουν και την ευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά “Εmas”, καθώς έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία.
Στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Κομοτηνής, λειτουργούν πια 35 επιχειρήσεις ,με μείωση κατά 25% των παλαιά εγκατεστημένων επιχειρήσεων, λόγω αποβιομηχάνισης τα τελευταία 15 χρόνια.
Από τον Οκτώβριο του 2014 λειτουργεί Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων και μέσω της βιοενίσχυσης με Ενεργούς Μικροοργανισμούς, διαδικασία η οποία μειώνει το κόστος της λειτουργίας της επιχείρησης και μειώνει το αποτύπωμα της στο περιβάλλον.
Ο κ. Λουκάτος υπογράμμισε πως υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις και στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, αλλά και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σαππών. Μάλιστα η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ διαθέτει και ένα ειδικό ταμείο υποστηρικτικό ως προς τις νέες επιχειρήσεις της τάξης των 50 εκ ευρώ.
Επίσης στάθηκε και στην Βιομηχανική Συμβίωση και την ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπως επίσης και στην καλύτερη λειτουργία του ευρυζωνικού δικτύου.
Τέλος ο κ. Λουκάτος κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες να εμπιστευθούν τις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ, αξιοποιώντας και τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου συνδυάζοντας και το γεγονός του ότι η Κομοτηνή γειτνιάζει με δυναμικές αγορές, όπως τα Βαλκάνια, τις Παρευξείνιες χώρες και την Ανατολή.

Κόμματα

Εκκίνηση για διάλογο με την Κοινωνία για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο με την κοινωνία για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την θέλει βασικό συμμέτοχο στο νέο αυτό μοντέλο, που θα αποτελεί το επιστέγασμα των συζητήσεων που θα γίνουν με τους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολίτες, τους φορείς.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακκελίων.
Σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, το επόμενο χρονικό διάτημα για τον προγραμματισμό των έργων και τις αποφάσεις της πολιτείας για την υλοποίησή τους.
«Είναι ώρα να μην αποφασίζουν κάποιοι από την Αθήνα για τα έργα, τις υποδομές και το πως θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Οι πολίτες αναλαμβάνουν ευθύνη», σημείωσε ο κ. Σακκελίων.

Πρωτογενής Τομέας

Συνάντηση ΥΦΥΠΑΑΤ με Πτηνοτρόφους

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας και κυρίως η μη εξυπηρέτηση των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που χορηγήθηκαν στους πτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών αλλά και για την διευκόλυνση αγοράς ζωοτροφών.
Ο Πρόεδρος κ. Απ. Ζιώγας ζήτησε τη μακροχρόνια ρύθμιση όλων των δανείων των πτηνοτρόφων παραγωγών με χαμηλό επιτόκιο.
Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης ενημέρωσε ότι για το θέμα της ρύθμισης των δανείων των αγροτών και κτηνοτρόφων, υπάρχει ήδη νομοσχέδιο σε διαβούλευση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Αυτοδιοίκηση

Υποχρεωτική η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στους Δήμους

Yποχρεωτική είναι η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στους δήμους όπως τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά στην τοπολογία Βερναρδάκη (άρθρο 16 του ν 4429/2016) και στο (πρόσφατο) άρθρο 25 του ν. 2256/17.
Μάλιστα, με την εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών, καλεί τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, να μεριμνήσουν για τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς στο υπουργείο έχουν φτάσει ερωτήματα, σχετικά με την άρνηση εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου, εκ μέρους των ΟΤΑ.
Την παραίτησή του από εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού, υπέβαλε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, στο πρόσφατο Περιφερειακό συμβούλιο.

ΥΠΕΣ: Έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ για το Δήμο Μύκης

To Yπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε επιχορηγήσεις ύψους 19.202.090,72 ευρώ, σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση αναγκών και απαραίτητα έργα υποδομής με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των Οργανισμών και των δομών τους, προς τρίτους.
Στο πλαίσιο των ενισχύεων αυτών ο Δημος Μύκης, επιχορηγείται εκτάκτως με 300.000 ευρώ σύμφωνα με το ΥΠΕΣ.

Επιμελητήρια

Ο θεσμός της ανακύκλωσης

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού και των αρμόδιων υπηρεσιών με θέμα: «Η έναρξη του θεσμού ανακύκλωσης των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές & Κατεδαφίσεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων στην Θράκη.» Θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωϊ της Παρασκευής 18 Μαρτίου στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ροδόπης ( Β. Γεωργίου 2Β, 1ος όροφος). Στόχος των διοργανωτών η ενημέρωση για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, της αξιοποίησης και της ορθής περιβαλλοντικά και τεχνοοικονομικά διαχείρισης των αποβλήτων που προκύπτουν από δημόσια και ιδιωτικά έργα.
Στρατός

Αλληλεγγύη από τους συναδέλφους του σε στρατιωτικό που το σπίτι καταστράφηκε από πυρκαγιά στην Ξάνθη
Με κάλεσμά τους τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για συνάδελφό τους που υπέστη καταστροφή μετά από πυρκαγιά, την περασμένη Δευτέρα.
Ο στρατιωτικός είναι έγγαμος, “πατέρας ενός τέκνου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και οπωσδήποτε κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης, οι οποίες εξαιτίας της καταστροφής που υπέστη η οικία του δεν προσφέρονται.
Ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο μπορούν να κατατίθενται χρήματα είναι στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα Τσιλδεράκης Κωνσταντίνος)
IBAN: GR 02 0171 9150 0069 1513 0009 433.

Εκπαίδευση

Πανευρωπαϊκή διάκριση για δύο σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης

Η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, συγχαίρει θερμά τους σπουδαστές Γ΄ εξαμήνου στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας», του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, Κωνσταντίνο Παππά και Αθανάσιο Αθανασίου που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 10ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης καθώς και στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας “GREEK CHEF 2017”.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Κωνσταντίνος Παππάς είχε αποσπάσει το «Αργυρό Μετάλλιο» για τη συμμετοχή του στο 10 ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης στην Έκθεση ΔΕΤΡΟΠ που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στις 4 και 5 Μαρτίου 2017. Επίσης μαζί με τον Αθανάσιο Αθανασίου είχαν κερδίσει το τρίτο βραβείο για τις δημιουργίες και παρουσιάσεις δύο συνταγών με τις οποίες συμμετείχαν στον 2 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας “GREEK CHEF 2017”, που είχε διοργανωθεί ανάμεσα σε ιδιωτικά ΙΕΚ και σε ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας στις 27-30 Ιανουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στην Αθήνα.

Υγεία

Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο
Ξάνθης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας και στο Νοσοκομείο Ξάνθης, που το σενάριο περιελάμβανε σοβαρά προβλήματα στην Μαιευτική κλινική και το Χειρουργείο, μετά από σεισμό.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέας Γερόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να ενωθούν οι δυνάμεις όλων αυτών των φορέων, με πολύ εντυπώσεις ενώ διαπίστωσε ετοιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου που ενήργησαν.
«Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοια άσκηση από την ίδρυση του Νοσοκομείου και είμαστε στη διάθεση του ΕΚΕΠΥ για κάτι αντίστοιχο κάθε χρόνο, ίσως και με ένα πιο δύσκολο σενάριο όπως αυτό της φωτιάς» είπε και ευχαρίστησε του εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Κοινωνία
Φάρμακα στους Πρόσφυγες στην Δράμα από το ΤΟΡΑ

Φάρμακα στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Δράμα θα παραδώσει την ερχόμενη Κυριακή, το Κοινωνικό Ιατρείο Κομοτηνής, που είναι δράση της πρωτοβουλίας πολιτών Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ(Τ.Ο.Ρ.Α.).
ΑΜΕΑ

ΑΜΕΑ: «Τα Αναπηρικά επιδόματα δεν είναι εισόδημα προς φορολόγηση»

Οι Περιφερειακές ομοσπονδίες και τα Σωματεία των περιφερειακών ενοτήτων ΑμεΑ,Επανειλημμένα ζητούν εκ νέου να αναγνωρίσουν οι αρμόδιοι ότι τα αναπηρικά επιδόματα ΔΕΝ αποτελούν σε καμία περίπτωση εισόδημα προς φορολόγηση, παρά μόνο δίνονται στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση ως βοήθημα για την αντιμετώπιση της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους πολλά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, θα επιβαρυνθούν με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ, από φοροαπαλλαγές ή άλλες παροχές που δικαιούνται. «Ζητάμε μία διάταξη που θα ορίζει την οριζόντια εξαίρεση σε οποιοδήποτε υπολογισμό εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ παράλληλα η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση έκδοση οδηγίας προς τις Εφορίες της χώρας για την σωστή εφαρμογή των ανωτέρω και την αποφυγή αυθαίρετων ερμηνειών» δηλώνει ο Τρύφωνας Καρούντζος Πρόεδρος Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης.

Πολιτισμός

«Απολογία Σωκράτη» στο ΔΗΠΕΘΕ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φέρνει την παράσταση της αναπαράστασης της δίκης του Σωκράτη, με τίτλο:
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στα Αρχαία ελληνικά, με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
Θα δοθούν παραστάσεις την Παρασκευή 17 Μαρτίου, Πρωινή παράσταση για μαθητές και φοιτητές. Ώρα: 10.30 π.μ. , το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 21.00. Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος:10ευρώ.
Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων: 5 ευρώ.
Η Προπώληση εισιτηρίων στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Η Σοφία Νικολαΐδου στο «Δύο»

Τη Σοφία Νικολαΐδου και το βιβλίο της «Καλά και σήμερα» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 17 Μαρτίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», με τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας, η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Άννα Αγγελοπούλου, η ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη και ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ιεκ οαεδ, εισφορα αλληλεγγυης, εκδόσεις μεταίχμιο, βιπε, ετβα, iso, κομοτηνη, συριζα, αθηνα, ΟΤΑ, δημος, τραπεζες, ιεκ, οαεδ, chef, συμμετοχή, ΔΕΘ, ολυμπιακος, εκεπυ, δραμα, δραση, αμεα, επιδοματα, ενφια, εσαμεα, δηπεθε, βιβλιοπωλείο, υπουργειο εσωτερικων, υπες, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, αυθαιρετα, παραταση φορολογικων δηλωσεων, θεματα πανελληνιων, αξια, τραπεζα της ανατολης, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, ξανθη, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, χωρες, το θεμα, αμεα, αχιλλεας, γλυκερια, θεμα, θρακη, ιεκ, ιεκ οαεδ, οικονομια, πειραιως, πλαισιο, ωρα, iso, αρθρο, αννα, αναπηρια, αρχαια, αρχαια ελληνικα, βαλκανια, βιπε, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, γεωργιου, γινεται, δευτερα, δημος, δηπεθε, διοικηση, διοικητης, εγγυηση, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκεπυ, εκθεση, ενημερωση, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, επιτυχια, εσαμεα, εσωτερικων, ετβα, εφοριες, ζιωγας, ζητα, ιδρυση, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιδιωτικα ιεκ, κατασκευες, εκδοσεις, κυβερνηση, λειτουργια, μειωση, νεες επιχειρησεις, εξοφληση, οικια, ονομα, οπωσδηποτε, περιβαλλον, περιφερειακο, πιστοποιηση, προβληματα, ρυθμιση, σαββατο, σεναριο, συντομα, συμμετοχή, σοφια, σπιτι, τιμη, υλοποιηση, φορα, κωνσταντινος, αγορες, chef, εφαρμογη, ελληνικα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα