Συμβολική κατάληψη δασκάλων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

13:41 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμβολική κατάληψη στην είσοδο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της Διοίκησης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Οι συνδικαλιστές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στην παιδεία, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Κοσμάνος, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι «οι ρυθμίσεις του υπ. Παιδείας αποδεικνύουν τον πρόχειρο σχεδιασμό αφού αποδυναμώνουν τα ολοήμερα σχολεία

και δημιουργούν προβλήματα και στα νηπιαγωγεία. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ζητάμε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», είπε ο κ. Κοσμάνος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημ. Παπαποστόλου υπογράμμισε ότι «οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας πιστοποιούν την πρόθεση του υπουργείου να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα