Βόλος : Απόσυρση του νόμου για την Παιδεία ζητούν οι δάσκαλοι

13:03 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί , στην Πλατεία Ελευθερίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, ζητώντας οι μεν δάσκαλοι την απόσυρση του νόμου για το νέο τύπο σχολείου, οι δε καθαρίστριες την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του μήνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αποστόλης Μούσιος ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί

ζητούν άμεσα την απόσυρση του νόμου του υπουργείου Παιδείας που δημιουργεί ένα νέου τύπου σχολείο, σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των παιδιών.

Σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχή ο Αποστόλης Μούσιος τόνισε ότι δεν μπορούμε μόνο να απαιτούμε, αλλά θα πρέπει και να απεργούμε.

Από την πλευρά του το μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αποστόλης Ριζόπουλος ανέφερε ότι Το ΠΑΜΕ ζητά το υπουργείο να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή και 12χρονο σχολείο που εξασφαλίζει μόρφωση χωρίς ταξικές διακρίσεις.

Πλήρης απασχόληση με απόφαση των Δήμων

Η Μαρία Γκριτζάνη πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενες απεργούν γιατί δεν έχουν απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, τι θα γίνει με τις συμβασιούχες που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιουνίου.

«Οι εργαζόμενες είναι στον αέρα και δεν γνωρίζουμε αν θα τις προσλάβουν ξανά από την 1η Σεπτεμβρίου. Εγκύκλιος του υπουργείου που έγινε ΦΕΚ και τονίζει ότι η μερική απασχόληση μπορεί να γίνει πλήρης σε όλη την Ελλάδα, αλλά πρέπει να λάβουν απόφαση οι Δήμοι», δήλωσε η κα Γκριτζάνη, που πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής οι Δήμοι που έλαβαν τέτοιες αποφάσεις είναι λίγοι και οι καθαρίστριες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα και το καλοκαίρι, διότι θέλουν πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στο Δήμο Βόλου εργάζονται 140 συμβασιούχες, 45 αορίστου χρόνου και 12 με μερική απασχόληση και, σύμφωνα με την πρόεδρο, σε επίπεδο Μαγνησίας, ο Δήμος Αλμυρού εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα των καθαριστριών, αλλά όχι και ο Δήμος Βόλου και οι εργαζόμενες αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα δοθεί απάντηση στα αιτήματα που έχουν καταθέσει, τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου.

Σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχή, η Μαρία Γκιτζάνη ανέφερε ότι οι εργαζόμενες πάντα έχουν το φόβο της απόλυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα