Βόλος: Μικρή συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο

12:46 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρή ήταν η συμμετοχή στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας τόνισε ότι η συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση θα έπρεπε να είναι

μεγαλύτερη, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η διάλυση της δημόσιας υγείας δεν έχει προηγούμενο και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο σε βάρος των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα τα βασικά προβλήματα του νοσοκομείου είναι η υποστελέχωση , η έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε βασικά μηχανήματα , όπως υπέρηχοι στην Καρδιολογική κλινική, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο κ. Τράγαλος , ανέφερε ότι με τη σημερινή απεργία, οι εργαζόμενοι στέλνουν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις , ειδικά σε προσωπικό και είναι πιθανό να αρχίσουν να κλείνουν κλινικές, αν συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι, χωρίς να γίνονται νέες προσλήψεις. Με αυτές τις συνθήκες, το Νοσοκομείο δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να επιβιώσει, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τράγαλος.

Τέλος, ο Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων, τόνισε ότι οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου συμπαραστέκονται στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες που απευθύνονται στο νοσοκομείο, δεν αμείβονται και δεν έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα