Συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις στη Βρετανία

09:35 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε ένα άτομο στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στο πλαίσιο των ερευνών της για την επίθεση αυτοκτονίας σε στάδιο στο Μάντσεστερ τον περασμένο μήνα όπου σκοτώθηκαν 22 άτομα.

«Ο 38χρονος συνελήφθη ως ύποπτος ποινικών αδικημάτων που αφορούν τον Νόμο Περί Τρομοκρατίας, και παραμένει υπό κράτηση», ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής του Μάντσεστερ.

«Η σύλληψη είχε σχεδιαστεί

εκ των προτέρων και δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η αστυνομία γνωστοποίησε την σύλληψη άντρα υπόπτου στα ανατολικά του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την αιματηρή επίθεση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

“Αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου, πραγματοποίησαν έρευνα μετά την έκδοση εντάλματος, σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,” ανέφερε σχετικά ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

“Συνελήφθη 30χρονος ύποπτος για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων,” τόνιζε η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα