Ναυτική Εβδομάδα 2017 στο Βόλο

08:58 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτού», τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων για την καθιέρωση Θεσμών και την επίτευξη συνεργασιών με άλλους φορείς.

Για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 25 Ιουνίου 2017 σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.),την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορ. Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π

– ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα συμμετέχουν πολλοί Αθλητικοί και πολιτιστικού φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων , χορωδιών κ.ά.

Τις εκδηλώσεις και δράσεις της φετινής «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2017» κοσμούν με τη συμμετοχή τους:

Το εγνωσμένης αξίας και φήμης μουσικό συγκρότημα από τηνπόλη Λέτσε της Κάτω Ιταλία, «ASTERIA», με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI.Οι «Encardia» (Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό απόθεμα των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας).Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.Η διάσημη Παιδική Χορωδίας «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς, της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας που θα τραγουδήσει και χορέψει Ελληνικούς και Ρωσικούς χορούς. Την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια» του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη, με την Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι. Η συναυλία έχει τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία.Του Μουσικού Σχολείου, σε μια ειδική για την εκδήλωση, παρουσία.Αθλητικών επιδείξεων και αγώνων, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, εικαστικών εκθέσεων, αλλά και διαγωνισμών, που συγκροτούν ένα δυνατό και άρτιο πρόγραμμα.

Θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, την Μεγάλη Ελλάδα, (MAGNA GRAECIA).

Αλλά και τον «δικό» μας Γιώργο Καφενταράκη, άνθρωπο της θάλασσας και της Τέχνης, που χάσαμε πριν ένα ακριβώς χρόνο.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» επανακαθιέρωσε την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Βασική επιδίωξή της πλέον, η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» να μην είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και η ανάδειξη ενός βαθύτερου προβληματισμού για τα συμβαίνοντα στο «της θαλάσσης Κράτος».

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.

Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας, τους στόχους του και τις προοπτικές της«Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα κ. Ιγνάτιος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος και εκπρόσωποι των άλλων συμμετεχόντων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00, στα γραφεία του Ο.Λ.Β. Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα