Συγκλονίζει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον αδικοχαμένο καπετάνιο της Αίγινας

09:06 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζωντανός αλλά χωρίς τις αισθήσεις τους ήταν όταν έπεσε στη θάλασσα ο 58χρονος καπετάνιος Στέλιος Τρίμης, αποφάνθηκαν ιατροδικαστές ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τους υπόλοιπους τρεις αδικοχαμένους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο πλοιάριο. Ανάμεσά τους το 5χρονο κορίτσι.

Ο θάνατος του κυβερνήτη του καϊκιού «Αντωνία» (όνομα της γυναίκας του) προήλθε από πνιγμό. «Έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Διαπιστώθηκαν στο σώμα του κακώσεις. Ο θάνατος, ωστόσο, προήλθε από πνιγμό αφού έπεσε στη θάλασσα. Μέχρι τότε ήταν ζωντανός. Πιθανότατα από τη σύγκρουση χτύπησε πάνω

στο πλοίο, έχασε τις αισθήσεις του και μετά έπεσε στο νερό», όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

«Η λάντζα ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο. Ηταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης», επιμένουν να δηλώνουν γνωστοί και φίλοι του 58χρονου καπετάνιου στην Αίγινα.

«Να βάλουν σωσίβια στα καράβια»

«Πρέπει να βάλουν σωσίβια στα καράβια. Δεν είχε σωσίβια. Ούτε πέταξαν από τα άλλα καράβια. Ο άντρας μου και το παιδί μου δεν είχαν από που να κρατηθούν», ανέφερε, η μητέρα της πεντάχρονης, που έχασε και τον 44χρονο σύζυγο της και πατέρα των δύο της παιδιών στην τραγωδία.

Η ναυτική τραγωδία ανοίγει εκ νέου το ζήτημα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Η αμέλεια δεν οφείλεται στο χειριστή του σκάφους», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ προθεσμία έως την Παρασκευή για να απολογηθεί πήρε ο ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης σκόρπισε το θάνατο με τέσσερις νεκρούς, αφού φέρεται να εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό πλοιάριο που μετέφερε 25 άτομα από την Αίγινα στο νησάκι Μονή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και εξάδελφό του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, στον 77χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (άρθρα 277, 291, 301, 302 του Ποινικού Κώδικα), μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε ότι ο συγγενής του έχει πρόβλημα υγείας και είπε ότι θα κατατεθεί υπόμνημα στον εισαγγελέα την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπερασπιστική γραμμή θα είναι ότι η αμέλεια δεν οφείλεται μόνο στο χειριστή του ταχυπλόου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον χειριστή του ταχύπλοου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα