Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων και εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

10:51 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης αντιδρώντας στο «πετσόκομμα» των επικουρικών συντάξεων.

Όπως υποστηρίζουν, η μείωση των επικουρικών συντάξεων φθάνει ακόμη και το 50%, οι οποίες με το νόμο 4387/16 με μαθηματική ακρίβεια θα εξαφανιστούν. Οι συγκεντρωμένοι έχουν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, καθώς όσοι έρχονται να εξυπηρετηθούν περνούν κανονικά.

Η συνταξιούχος Μαρία Περγαντή είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«η σύνταξή μου με τις περικοπές στην επικουρική αλλά και στην κύρια είναι μειωμένη στο μισό με 38 χρόνια υπηρεσίας».
Η ΟΙΥΕ καλεί την ελληνική κοινωνία «σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις για να μπει φραγμός στις νέες δρομολογούμενες περικοπές των συντάξεων».

«Εκατοντάδες τα κενά» στον «Ευαγγελισμό»

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. «Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, και σημειώνει ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι «κοροϊδία» , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρεται, οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄ εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ.»
Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια».

Όσον αφορά τους εργολαβικούς εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη), σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό». «Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα