Κομοτηνή: Το «βερεσέ» επέστρεψε

09:35 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν 15 χρόνια έκανε το ξεκίνημα. Το άνοιγμα ενός δικού της παντοπωλείου σε οικισμό της Ροδόπης, από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες πολίτες φάνταζε ιδανική επιχειρηματική κίνηση. Ωστόσο, 15 χρόνια μετά τίποτα δεν είναι ίδιο. Τι μεσολάβησε; ρωτάμε την κα Στεργιάδου. «Πριν την περίφημη κρίση, το άδειασμα της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Μια μετά την άλλη οι Βιομηχανικές Μονάδες της περιοχής έκλεισαν» δηλώνει και προσθέτει μην αφήνοντας καμία απορία «Τα πράγματα είναι πάρα πολλή δύσκολα, δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε το χειμώνα .»

ΔΕΗ, συναλλαγματικές που λήγουν, ΈΜΦΙΑ και δόση της Εφορίας είναι

όλα εκείνα που την περιμένουν αυτό το μήνα συν τα έξοδα της οικογένειάς της. «Χωρίς υπερβολή είμαστε ανοικτά 22 ώρες το 24ωρο, αλλά αποτέλεσμα μηδέν » δηλώνει η κα Στεργιάδου που στηρίζει τις όποιες προσδοκίες στο ντόπιο αγοραστικό κοινό, αλλά το «μολύβι» και το «γράφτα» είναι εδώ. « Μου λένε: “Γράψτα και μόλις πληρωθώ, θα πληρώσω” αλλά οι περισσότεροι δεν έρχονται ποτέ, με αποτέλεσμα να αρχίσω κι εγώ να κόβω τις διευκολύνσεις, αναγκαστικά . Φεύγουν από εμένα πηγαίνουν αλλού.» αποκαλύπτει για τις «συνήθειες» των συνταξιούχων και των εργαζομένων που δεν πληρώνονται ή πληρώνονται ελάχιστα με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής.

Ώθηση στη λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων δεν έδωσε ούτε το άνοιγμα των συνόρων με τη λειτουργία του Τελωνείου της Νυμφαίας. «Μας ρήμαξε τελείως. Αν είχαμε μια ελπίδα, πάει κι αυτή» δηλώνει κι εξηγεί «φεύγουν όλοι και κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι και κάνουν τις αγορές τους στη Βουλγαρία αναζητώντας το «πιο φθηνά», χωρίς να είναι σίγουροι για την ποιότητα» δηλώνει η έμπειρη καταστηματάρχης στέλνοντας το δικό της μήνυμα «Αν κάποια μέρα πάει να πληρωθεί από τα ΑΤΜ και δεν υπάρχει ο μισθός του, να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο, γιατί μόνος του έβαλε κι αυτός ένα λιθαράκι να συμβούν αυτά».
Φώτο:Παντοπωλείο σε οικισμό της Ροδόπης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα