Γρεβενά: Άκυρη η σύμβαση Δήμου-DIGEA

10:05 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άκυρη έκρινε ο εκτελών χρέη γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης την απόφαση 263/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης 500 τ.μ. στη θέση «Υδατόπυργος Καλαμιτσίου» για 10 έτη, στην εταιρεία «DIGEA», ώστε να εγκαταστήσει το Κέντρο Εκπομπής.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση η δωρεάν χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων γίνεται μόνο σε όσους «ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία

είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα» και όπως επισημαίνεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών είναι άκυρη γιατί η DIGEA «σύμφωνα με το καταστατικό της, αναπτύσσει μεταξύ άλλων και εμπορική δραστηριότητα και τα έσοδα της δεν διατίθενται αποκλειστικώς για την πραγματοποίηση κοινωφελούς σκοπού, αλλά και προς επίτευξη κέρδους».

Κατά της απόφασης, που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, μπορεί να υποβληθεί ένσταση εντός ενός μηνός στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα