Στους 45 οι νεκροί από τον κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο

08:49 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα του κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο, ο απολογισμός αυξήθηκε στους 45 νεκρούς στο νησί, δήλωσε ο κυβερνήτης του νησιού, ο Ρικάρδο Ρουσελιό-Νεβάρες.

Death toll rises to 45 nearly three weeks after Hurricane Maria pummeled Puerto Rico pic.twitter.com/SfiWfG6vYh

CNN (@CNN) October

11, 2017

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία ζήτησε επίσης από την Ουάσινγκτον να εκταμιεύσει περισσότερα κεφάλαια για να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες, ο Ρουσελιό-Νεβάρες ανέφερε ότι ένας άνθρωπος απεβίωσε εξαιτίας των καταγμάτων στο κρανίο που είχε υποστεί.

Μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία, που όταν έφθασε στο νησί ήταν κατηγορίας 4, 5.700 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη στέγη, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ύδρευση, ούτε η ηλεκτροδότηση—ως προς το ρεύμα, το δίκτυο έχει αποκατασταθεί μόλις κατά το 16%.

3 weeks after Hurricane Maria made landfall, only 16% of Puerto Rico's residents have electricity, DOD says. pic.twitter.com/P44kJ1V6DF

ABC News (@ABC) October 12, 2017

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο ζήτησε έτσι από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εκταμιεύσει άλλα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Την περασμένη Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση ενός πακέτου βοήθειας 29 δισεκ. δολαρίων στο νησί.

Pres. Trump asked Congress for an almost $5 billion loan to help Puerto Rico in the wake of Hurricane Maria pic.twitter.com/tyWGh09fcj

CBS News (@CBSNews) October 11, 2017


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα