Συλλαλητήριο κατά του περιφερειακού συνεδρίου και της κυβερνητικής πολιτικής

02:14 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρακτέρ, παλμό, μαζικότητα και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Το συλλαλητήριο κατά του 4ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της «δίκαιης ανάπτυξης», που αυτό το συνέδριο ευαγγελίστηκε, τα είχε όλα… εκτός από επεισόδια.

Κατά της παρουσίας του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα και των κυβερνητικών μέτρων διαδήλωσαν στη Λάρισα αγρότες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ,

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΚΚΕ μ-λ, ο Ερυθρός Σταυρός, ο σύλλογος «Αξία», οι κάτοικοι του Ελαφίου Καλαμπάκας, μέλη κινημάτων, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί.

Από νωρίς το μεσημέρι η παρουσία της αστυνομικής δύναμης υπήρξε ισχυρή. Τρεις κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομική δύναμη απέκλεισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγονταν το συνέδριο, ενώ από τις 4 το απόγευμα απέκλεισαν την οδό Φαρσάλων από το ύψος του νέου κτιρίου της περιφέρειας και μέχρι το ξενοδοχείο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού.

Διαδηλωτές από όλη τη Θεσσαλία άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία Αβέρωφ που βρίσκεται στα 200 μέτρα από το ξενοδοχείο από τις 6 το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα ο δρόμος έκλεισε και από κλούβες των ΜΑΤ.

Τα εργατικό κέντρο Λάρισας και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αβέρωφ, όπου χαιρετισμό απηύθυναν συνδικαλιστές. Τα τρακτέρ των Ενωτικών Αγροτικών Ομοσπονδιών είχαν παραταχθεί στην οδό Φαρσάλων.

Λίγη ώρα αργότερα έφταναν πιο κοντά στο ξενοδοχείο οι κάτοικοι του Ελαφίου Καλαμπάκας, που ζητούν το δάσος των 18000 στρεμμάτων, που περιβάλλει το χωριό να περιέλθει στο δημόσιο. Στο ίδιο σημείο ήταν ο Ερυθρός Σταυρός, ο σύλλογος «Αξία», το ΚΚΕ μ-λ, η ΛΑΕ, μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μετέβη στο χώρο με πορεία. Μάλιστα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των αντιλαϊκών μέτρων και της Ε.Ε. έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις κλούβες των ΜΑΤ, που ήταν τοποθετημένες κάθετα στο δρόμο.

Το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συνέχισαν από την πλατεία Αβέρωφ μέχρι κάποιο σημείο κοντά στην παρατεταγμένη αστυνομική δύναμη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και με τους αγρότες στο κέντρο της Λάρισας.

Το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και του ΚΚΕ μ-λ παρέμειναν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα για να αποχωρήσουν και αυτοί λίγη ώρα μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα