Στους «16» του Euro η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (video)

21:28 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το βαρύ τίτλο που κατέχει της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η Γερμανία έκανε περίπατο και νίκησε πιο εύκολα από το τελικό 1-0 την Βόρεια Ιρλανδία παίρνοντας την πρώτη θέση από τον τρίτο όμιλο και μαζί το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2016.

[iframe src=»

Από την άλλη, οι Βορειοιρλανδοί τερμάτισαν στη Τρίτη θέση αλλά έχουν ελπίδες πρόκρισης για τη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μάριο Γκόμεζ στο 30’.

Ο

«Σούπερ Μάριο» βρήκε δίχτυα και έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους Γερμανούς που πολιορκούσαν την άμυνα της Βόρειας Ιρλανδίας αλλά σε δύο περιπτώσεις (27’, 34’) ο Τόμας Μίλερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, την πρώτη με κεφαλιά-ψαράκι και τη δεύτερη με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Τα «πάντσερ» του Λεβ πίεσαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ χωρίς όμως αποτέλεσμα με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Β.Ιρλανδία (Μάικλ Ο’Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ, Κόρι Έβανς (84΄ ΜακΓκίν), Στίβεν Ντέιβις, Γουόρντ (70΄ Ματζένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59΄ Λάφερτι).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ):

Keywords
Τυχαία Θέματα