Γ. Παναγόπουλος: «Eίμαστε η χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου»

21:07 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα εργασιακά θέματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από το Υπ. Εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε η επιτροπή αυτή συστήθηκε κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο και ξανάνοιξε το γνωστό θέμα των εργασιακών, δηλαδή καθεστώς ομαδικών απολύσεων, συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out και απεργιακός

νόμος. Εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας, που είναι αυτές που είχαμε συνομολογήσει ως κοινή άποψη τον Οκτώβρη του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Θεωρούμε ότι οι επιδιώξεις των δανειστών κι όσους προσέρχονται σε κάποιες τέτοιες απόψεις, θέλουν να οδηγήσουν σε περεταίρω μείωση της αμοιβής της εργασίας, σε περεταίρω απορρύθμιση μιας αγοράς η οποία ούτως ή άλλως είναι εντελώς διαλυμένη, καθώς όπως εσείς οι άνθρωποι των μέσων γνωρίζετε, οι πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν δύο και τρεις μήνες να πληρωθούν, πόσο δε μάλλον να έχουν στοιχειώδη συλλογική προστασία, όπως απαιτεί το δίκαιο και η λογική.

Θα σας έλεγα εν κατακλείδι αυτό που είπαμε με επιστημονικά επιχειρήματα και στην επιτροπή των καθηγητών, είναι αυτό που θέλουμε στην Ελλάδα, δηλαδή ότι δεν θέλουμε διαφορετική μεταχείριση, θέλουμε να γίνουμε και στο εργατικό δίκαιο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Τώρα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, είμαστε η χειρότερη χώρα της Αφρικανικής και Ασιατικής Ηπείρου».

Ερώτηση Δημοσιογράφου:

Keywords
Τυχαία Θέματα