Βόλεϊ: Με το δεξί οι Γυναίκες στα Ν. Φαρόε

Με το δεξί μπήκε η Εθνική Γυναικών στην προκριματική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που άρχισαν τη Δευτέρα στο Τόρσβαν των Νησιών Φαρόε. Η ομάδα των Πέτρου Πατσιά και Κώστα Παναγίδη κέρδισε το Λιχτενστάιν με 3-0 σετ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του 2017.

Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού
Στο πρώτο σετ η Εθνική μπήκε αρκετά καλά

και έλεγχε τον ρυθμό. Η πασαδόρος Νικολίνα Σπύρου μοίραζε σωστά το παιχνίδι με συνέπεια οι διεθνείς να έχουν σωστές επιλογές και να προηγηθούν 16-09 και 23-15. Κάπου εκεί η υποδοχή χάλασε ίσως και επειδή οι παίκτριες του Πέτρου Πατσιά χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι παίκτριες του Λιχτενστάιν να το εκμεταλλευτούν κερδίζοντας συνεχόμενους πόντους. Οι αντίπαλες μείωσαν σε 24-19, αλλά τελικά, οι διεθνείς μας πήραν το χρυσό πόντο και κερδίσαμε το σετ με 19-25 και προηγηθήκαμε με 1-0.

Υπεροπλία στο φιλέ
Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ δεν ήταν το ιδανικό, αφού το Λιχτενστάιν μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 04-01. Οι φωνές των Ομοσπονδιακών τεχνικών Πέτρου Πατσιά και Κώστα Παναγίδη αφύπνισαν τις παίκτριές μας που έφεραν εκ νέου τον αγώνα στα μέτρα τους. Αφού οι διεθνείς προηγήθηκαν 07-12 διατηρούσαν σταθερή διαφορά έξι πόντων 13-19 για να κερδίσουμε το σετ με 16-25 και να γράψουμε το 2-0 στα σετ. Η υπεροπλία στο φιλέ και η καλή απόδοση της Έμιλυ Δημητρίου έδωσε τις λύσεις που απαιτούνταν.

Σετ με πολλά ράλι
Μετριότατα μπήκε η Εθνική στο τρίτο σετ με πολλά προβλήματα στην υποδοχή που χαλούσαν ολόκληρο το παιχνίδι της ομάδας. Μοιραία το Λιχτενστάιν προηγήθηκε 05-08 στο πρώτο τεχνικό ταίμ –άουτ. Μετά το σημείο αυτό, η Εθνική ανέβηκε και έχοντας πιο ορθές επιλογές προηγήθηκε με 12-11. Το Λιχτένσταιν όμως ήταν διεκδικητικό και με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην υποδοχή συνεχίστηκαν ο αγώνας ήταν ισοδύναμος 16-15, 18-17 για την Εθνική μας.

Στο κρίσιμο σημείο δούλεψε το μπλοκ με την Ζακχαίου, αλλά και η δύναμη στο φιλέ με συνέπεια να και προηγηθούμε 19-21 και 20 – 23 για να κερδίσουμε τελικά με άσσο της Χ’Χριστοδούλου με 21 -25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Από την Εθνική μας ξεχώρισαν ιδιαίτερα η Ασπασία Χ’Χριστοδούλου, η Δημητρίου, η Ιορδάνους και η Σπύρου. Επόμενος αντίπαλος την Τρίτη το Έιρε.

Λιχτενστάιν(M. Ντέμμερ): Γκραμπμάγερ, Ρ. Κάιζερ, Μπός, Σίφερλε – Ουόλσερ, Εππλ, Χάσλερ. Λίμπερο: Σ. Κάιζερ. Αλλαγές: Χέμερλε, Μέιερ.

Κύπρος (Π. Πατσιάς): M. Κολοκοτρώνη, Δημητρίου, Ζακχαίου, Στυλιανού, Ιορδάνους, Σπύρου. Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου, Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: E. Κολοκοτρώνη, Λάμπρου, Χ’’Χριστοδούλου, Ι. Λεωνίδου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα