Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής

12:10 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νησί της Μεγίστης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο υφυπουργός είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μεγίστης, Σαμψάκο Γεώργιο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρη Ραφτή με τους οποίους συζήτησε τα θέματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται στο νησί αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου.
Ο κ. Σαντορινιός, τους ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης είναι στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, γεγονός που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο

νησί.
Σύντομα, σημείωσε με έμφαση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.
Κατά την παρουσία του στο νησί, επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης, μαζί με τον Διοικητή της 8ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου, Αρχιπλοίαρχο Γιάννη Αργυρίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της Υπηρεσίας για τα προβλήματα και για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον υφυπουργό, η υποδοχή των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών στα Σχολεία του Καστελορίζου, τα οποία και επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στο νησί.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού συναντήθηκε και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ζώντας και παράγοντας εκπαιδευτικό έργο σε μια ακριτική γωνιά της Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων με τους οποίους αντάλλαξαν, σε ευχάριστο κλίμα, ευχές για το νέο έτος.
Τέλος, σημαντικός σταθμός κατά την περιοδεία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν η επίσκεψή του στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται εκεί.
Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την λειτουργία της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, της ΑΕΜΥ, χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα επιπλέον προγράμματα υγειονομικής φροντίδας που έχουν στη διάθεσή τους οι νησιώτες των ακριτικών περιοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα