Κομοτηνή:ΕΡΤ ΕΙδήσεις 20-12-2016

11:22 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

75 με 80% των Αγροτών της Ροδόπης δεν θα πληρώσουν φόρο για το 2016, καθώς είναι κάτω από το αφορολόγητο των 8.500 χιλιάδων ευρώ

Ένα 75 με 80% των Αγροτών της Ροδόπης δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος για το 2016, καθώς δεν εμφανίζουν εισόδημα πάνω από 8.500 χιλιάδες ευρώ.
«Ωστόσο όσοι εμφανίζουν εισόδημα πάνω από 8.500 χιλιάδες ευρώ, αυτοί θα πληρώσουν κανονικά».
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Ροδόπης, Σταμάτης Σακκελίων, σχολιάζοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θράκη και χαρακτηρίζοντάς την ως κενό γράμμα σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του για την περιοχή.

Μπαίνουν σε εφαρμογή οι δράσεις κατάρτισης για νέους γεωργούς, καθώς το ΥΠΠΑΤ προχώρησε στην έκδοση του πλαισίου για το Μέτρο Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Σε εφαρμογή μπαίνουν οι δράσεις κατάρτισης νέων γεωργών, καθώς το ΥΠΑΑΤ προχώρησε στην έκδοση του θεσμικού πλαισίου για το Μέτρο της Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε την Απόφαση Εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, με στόχο τον καθορισμό του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου για την αποτελεσματική διαχείριση, εφαρμογή και παρακολούθηση των ανωτέρω δράσεων.
Η εν λόγω απόφαση αφορά:
τους νέους γεωργούς που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2007 – 2013.
τους νέους γεωργούς που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 – 2020, τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ενίσχυση για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Αρμόδιος για την κατάρτιση των δικαιούχων είναι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα.

Λεφτά Υπάρχουν …στο Λίντερ για τους εν δυνάμει επενδυτές

Το ποσό των 34 εκ ευρώ είναι αυτό που αντιστοιχεί για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μετά από την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για την έγκριση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 καθώς και για την κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης για τα προγράμματα αυτά ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Σε ότι αφορά του νομού Ροδόπης-Ξάνθης που την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ, το ποσό που έχει δοθεί καταρχήν για την διαχείριση του προγράμματος είναι 9,5 εκ ευρώ περίπου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γενικός Δ/ντης της Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ, Στάθης Κεφαλίδης, υπογράμμισε πως υπάρχει αποθεματικό και με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των επενδυτών, μπορεί να απογειωθεί το ποσό στα 16 εκ ευρώ.
«Χρήματα υπάρχουν και καλούμε όχι μόνο τους 460 εν δυνάμει επενδυτές που έφτασαν στην πόρτα της εταιρείας μας και ανταποκρίθηκαν, αλλά και όλους όσοι μπορούν να έχουν μια επιχειρηματική ιδέα, η οποια μπορεί να πάρει σάρκα και οστά.
Υπάρχει άφθονος πλούτος στην περιοχή μας! Πρωτογενής Τομέας, επιχειρήσεις, προϊόντα, τουρισμός και τόσο πολλά, από τα οποία μέσω των συνεργασιών μπορεί να προκύψει εισόδημα από την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου».
Ο κ. Κεφαλίδης κάλεσε τους εν δυνάμει επενδυτές να μην είναι διστακτικοί και να γνωρίζουν πως το πρόγραμμα Λίντερ πληρώνει αμέσως, το πολύ ένα δεκαήμερο, εφ’όσον προηγηθεί η πληρωμή στο 100% του τιμολογίου των υλοποιούμενων έργων, προκειμένου να πληρωθεί το ποσοστό της επιδότησης που του αναλογεί.

Οικονομία
Απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας με την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων σε συμφωνία με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές

Απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας με την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων σε συμφωνία με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές.
Παράλληλα, διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, έναντι ενδεχόμενων κινδύνων για το περιβάλλον και την υγεία.
Ειδικότερα, καταργείται η βαριά και γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδότησης εκ των προτέρων.
«Μαζί με το Νόμο για την απλοποίηση της σύστασης επιχειρήσεων και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα για την εξειδίκευση των ελέγχων, δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο, απολύτως απαραίτητο τόσο για τη διευκόλυνση της ίδρυσης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για την προσέλκυση υγιών και μακροπρόθεσμων επενδύσεων», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Επαγγελματίες
Ερωτηματικά διατυπώνουν οι επαγγελματίες για το αν εντάσσονται στο αφορολόγητο από τη χρήση πλαστικού χρήματος

Ερωτηματικά διατυπώνουν οι επαγγελματίες για το αν το «κτίσιμο» του αφορολόγητου από τη χρήση πλαστικού χρήματος, θα τους αφορά καθώς οι ίδιοι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 29% και με προκαταβολή στο 100%.
Τον προβληματισμό αυτό ανέπτυξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο επαγγελματίας από τις Σάππες Αλέξανδρος Σκοπιανός.
Επι πλέον απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι θα πάρουν επιδόματα και οικονομικά βοηθήματα, να απευθυνθούν στις τοπικές αγορές και όχι να ξοδεύουν τα χρήματα αυτά τα οποία τα δίνουν οι φορολογούμενοι για την ανακούφιση των ανέργων σε γειτονικές αγορές, δημιουργώντας εκ νέου φαύλο κύκλο στην εθνική οικονομία.

Αυτοδιοίκηση

«Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης», είναι το νέο έργο που εντάχθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, εντάχθηκε η κατασκευή ενός νέου τεχνικού έργου.
Πρόκειται για τις «Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ περίπου. Η πράξη αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης από νέους αγωγούς.

Κέντρο κοινότητας θα λειτουργήσει και στο δήμο Μύκης
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη , Χρήστου Μέτιου εντάχθηκαν δέκα δράσεις που αφορούν Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους Κομοτηνής, Δράμας , Θάσου, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ιάσμου, Παρανεστίου, Μύκης , Παγγαίου, Κάτω Νευροκοπίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 3.647.026,1 εκατομμυρίων ευρώ. Κέντρο κοινότητας θα λειτουργήσει στο δήμο Μύκης. Η νέα αυτή δομή θα λειτουργήσει με προϋπολογισμού 319.000€ , αφού η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020 για τα επόμενα 5 έτη.
Τα κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή τους. Τέλος τα Κέντρα Κοινότητας θα διασυνδέουν τα ωφελούμενα άτομα – πολίτες των Δήμων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίεςγια την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

ΔΠΘ

«Σχέδιο Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων Δήμου Μύκης»,, υπογράφεται σήμερα στις 11 το πρωΐ στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής,, μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Μύκης

«Σχέδιο Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων Δήμου Μύκης», υπογράφεται σήμερα στις 11 το πρωΐ στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Μύκης.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της εταιρείας JapanTobaccoστην Ελλάδα, ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, ως εκπρόσωπος ΣΕΚΕ και ο Δήμαρχος Μύκης, Τζεμήλ Καπζά.
Εθελοντές
Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός
Στο πλαίσιο της Τελετής Υπόσχεσης και Απονομής Πτυχίων στους Εθελοντές Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών –Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ.Αυγερινός ,τόνισε ότι το τμήμα Περιφερειακού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, είναι το ένα, από τα τρία καλυτέρα τμήματα στο σύνολο από 85 τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Οι Εθελοντές είναι η καρδιά και η ψυχή του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς τους εθελοντές δεν Θα υπήρχε Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Επεσήμανε πως τα δυο τελευταία χρόνια το δύσκολο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίοδο κρίσης ,ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, που προσέτρεξε πρώτος σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας και έδωσε τα πρώτα δείγματα πως πρέπει να βοηθηθούν οι άνθρωποι αυτοί.
Για τον Ελληνικό πληθυσμό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εκπόνησε ειδικά προγράμματα , με πολλές δράσεις που θα ανακουφίσουν τις ευαίσθητες Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες.
Σε ότι αφορά τα σκάνδαλα διαφθοράς ο κ. Αυγερινός ,τόνισε ότι όλα τα θέματα είναι στην δικαιοσύνη.

Εκκλησία
«Τα Χριστούγεννα στη Νεοελληνική Ποίηση και την Υμνογραφία της Εκκλησίας » , η εκδήλωση των Θεολόγων της Ξάνθης σήμερα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης με τη συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης και το Τμήμα Βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα:
«ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Σύλλογοι
Τρόφιμα θα συγκεντρώνουν έως και σήμερα οι κατασκηνωτές της Ξάνθης για τους άπορους συμπολίτες μας

Τρόφιμα θα συγκεντρώνουν έως και σήμερα οι κατασκηνωτές της Ξάνθης για τους άπορους συμπολίτες μας.
Οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ξάνθης και την Eurotaxi διοργανώνουν την ανοικτή δράση και φέτος, καλώντας μέλη και φίλους εθελοντές να συμμετάσχουν.

Χριστουγεννιάτικος χορός νεολαίας Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης την παραμονή των Χριστουγέννων στο Διογένη Ξάνθης
Η Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει τον Χριστουγεννιάτικο χορό, παραμονή Χριστουγέννων Σάββατο 24/12/2016, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Διογένης. Με τον Κώστα Θεοδοσιάδη, Κώστα Καλούση, Αναστάσιο Πετρόπουλο, Γιώργο Χαραλαμπίδη και Νίκο Μεταξά

Keywords
Τυχαία Θέματα