Στο Ελεγκτικό Συνέδριο Περιφερειάρχης και Δήμαρχος για το νερό

11:18 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αθήνα, για να παραστούν στη συζήτηση -ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου- της αίτησης ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια, μετά την απόρριψη της σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά, βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ενόψει της συζήτησης και αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Ρόδος, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Ρόδος

αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση που είναι αποτέλεσμα χρόνιων αστοχιών και χρόνιας απραξίας ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων λύσεων.

«Αυτό το κενό ήρθαμε ως Περιφερειακή αρχή να καλύψουμε, είπε, δίνοντας μακροχρόνια λύση μέσω της ολοκλήρωσης του Φράγματος Γαδουρά, το οποίο και καταστήσαμε πλήρες και λειτουργικό σε 15 μήνες. Το 2016, το Φράγμα Γαδουρά έδωσε δωρεάν νερό στη Ρόδο. Σήμερα δεν λειτουργεί, διότι έχει πέσει θύμα μιας δικαστικής περιπέτειας που αφορά στη δικαστική διαμάχη μεταξύ εργοληπτικών εταιρειών που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση του Φράγματος».

Και κατέληξε:

«Ούτε για μένα, ούτε για τους συνεργάτες μου είναι η ώρα της αναζήτησης ευθυνών. Για μας είναι η ώρα να λύσουμε το πρόβλημα και να δώσουμε τέλος στην αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου. Αυτό το κάνουμε λειτουργώντας μέσα στο θεσμικό περιβάλλον, στο οποίο οφείλουμε να λειτουργούμε».

Φ. Χατζηδιάκος

Ο Δήμαρχος Ρόδου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ευχήθηκε να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να δώσει το «πράσινο» φως για τη σύμβαση με τον εργολάβο, ώστε να μην μένουν αναξιοποίητα 75 εκ. κυβικά νερού.

«Είναι τραγικό, είπε, να έχει η Ρόδος νερό και να μην μπορούμε να το διοχετεύσουμε στους πολίτες», αναρωτηθείς τι θα γίνει αν φτάσει αυτή η είδηση στις τουριστικές αγορές.

Ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε, πάντως, ότι η κατάσταση έχει κάπως ομαλοποιηθεί, καθώς τέθηκαν σε λειτουργία γεωτρήσεις που ήταν ανενεργές.

Keywords
Τυχαία Θέματα