Καλαμάτα: Ηλεκτρολόγος, καταδικασμένος για απάτες, κατηγορείται για νέα κομπίνα

10:18 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας 42χρονος Καλαματιανός ηλεκτρολόγος, καταδικασμένος για σωρεία απατών και κλοπές, κατηγορείται για νέα κομπίνα. Μαζί με τις τρεις κόρες του (ηλικίας 20, 18 και 17 χρόνων), έδιναν ψεύτικα στοιχεία και έκαναν φθηνά συμβόλαια κινητής για να προμηθεύονται στη συνέχεια ακριβές συσκευές, τις οποίες πωλούσαν στην πραγματική τιμή αγοράς τους. Από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 έως τις 23 του φετινού Φεβρουαρίου μάλιστα, ο ηλεκτρολόγος

κατηγορείται πως είχε συνάψει 12 συμβόλαια σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παίρνοντας συνολικά 13 συσκευές.

Ήδη σε βάρος του, καθώς και σε βάρος των τριών κοριτσιών, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ο 42χρονος καλαματιανός, προ τριετίας είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Κακουργιοδικείο Καλαμάτας σε πολυετή κάθειρξη επειδή είχε κλέψει πολυάριθμες εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας ενώ είχε επίσης από το Κακουργιοδικείο σε ποινή φυλάκισης το 2010 γιατί εξαπάτησε 6 άτομα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσει στην τράπεζα για να βγάλουν δάνειο.

Όσον αφορά στις νεότερες κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, ο ίδιος φέρεται ότι πλαστογραφούσε τα δικαιολογητικά, αλλάζοντας στις φωτοτυπίες ταυτότητας τις ημερομηνίες, το πατρώνυμο ή το μητρώνυμο, παραλλάσσοντας τα πραγματικά στοιχεία συγγενών του ή το ΑΦΜ.
Συνολικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις πλαστογραφίας, απάτης και αποπειρών απάτης καθώς και 5 περιπτώσεις κλοπής, από 9 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, σε εκκλησίες σε χωριά του Ταϋγέτου και σε κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα στη Βελίκα, απ’ όπου ο ηλεκτρολόγος φέρεται να έκλεψε τις χάλκινες σωληνώσεις από τα κλιματιστικά.
Σε έρευνα δε που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, συσκευασίες σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πλαστά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος θα απαγγείλει ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα