Στο «Χρηματιστήριο» των ψαριών

21:19 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δεκάδες ημιφορτηγά από όλη την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη, φθάνουν στην Ιχθυόσκαλά της Καβάλας, στο «χρηματιστήριο» που αντί για μετοχές εταιρειών πουλιούνται κι αγοράζονται ψάρια. «Όποιος δώσει την καλύτερη τιμή, στις τέσσερις τα ξημερώματα που βγαίνουν σε δημοπρασία, τα παίρνει» δηλώνει ο κος Χρήστος. «Ο γαύρος για παράδειγμα μπορεί να ξεκινήσει από δέκα ευρώ το τελάρο και να φθάσει

τα 35 -40 ευρώ ανάλογα με το πόσοι και ποιοι συμμετέχουν στην δημοπρασία».

Τον συναντήσαμε σε μια όχι και τόσο τυχερή μέρα. Στην δημοπρασία που είχε προηγηθεί τα ψάρια τα είχε προμηθευτεί ακριβότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. «Αυτά τα χρόνια είμαστε πολύ χάλια. Αν αρχίσω τώρα να τα πουλώ φθηνότερα θα γίνει χαμός, όμως, πώς θα βγάλω τα έξοδα μου;» αναρωτιέται.
35 χρόνια πουλά στην λαϊκή ψάρια ο κος Χρήστος, τα χρόνια της Κρίσης παρατηρεί τις πωλήσεις να έχουν μειωθεί κατά 70% σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό.

«Δεν πάμε τόσο καλά» δηλώνει διατηρώντας την ψυχραιμία του. «Περιμένουμε, μήπως πάνε τα πράγματα καλύτερα για να δούμε κι εμείς κάτι καλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα