Γ. Κατσιαντώνης: «H φέτα είναι ελληνική-Η κυβέρνηση να ασκήσει βέτο»

20:46 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διπλή και άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη μετά τη συνάντηση που είχε στην Ελασσόνα με κτηνοτρόφους του Νομού Λάρισας. Μετά την ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα πριν από λίγες μέρες….επανήλθε σήμερα με το δεύτερο «καυτό» πρόβλημα των κτηνοτρόφων…αυτό της φέτας. Με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στην οποία παραθέτει με στοιχεία

και αριθμούς τα οικονομικά οφέλη που αποφέρει η ελληνική εξαγωγή της φέτας, ενώ ζητά, μεταξύ άλλων, να ασκηθεί βέτο από την κυβέρνηση στο θέμα της φέτας.

Η ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις. βρίσκεται προ των πυλών η εξαίρεση της φέτας από τα αναγνωριζόμενα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ευρωπαϊκά προϊόντα. Εάν και εφόσον επέλθει η επικύρωση αυτής της απόφασης , πρόκειται σαφώς να επέλθει αμφισβήτηση, τόσο νομικά όσο και ηθικά, της ύπαρξης των Ελληνικών δικαιωμάτων στη φέτα. Και τούτο, σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, έρχεται να κατακρημνίσει ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας, που παρά την κρίση, τη νοθεία και τις παραποιήσεις που υφίσταται από τους «αντιγραφείς» φαίνεται ότι αυξάνει επαξίως μερίδια στις αγορές του εξωτερικού.
Παραθέτοντας με στοιχεία και αριθμούς τα οικονομικά οφέλη της Ελληνικής οικονομίας από τις Ελληνικές εξαγωγές φέτας, από το 2011 έως το 2015, τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, οι ελληνικές εξαγωγές φέτας αυξήθηκαν θεαματικά (+116 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα