Kομοτηνή:Χονγκ Κονγκ, Εμιράτα και Καναδά τα ακτινίδια της ΠΑΜ-Θ

19:24 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Χονγκ Κονγκ και στον Καναδά, έχουν φτάσει τα Ακτινίδια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βάσει ενός προγράμματος ύψους 3 εκ ευρώ που υλοποιεί.

Μόλις χθες υπογράφηκε άλλη μία σύμβαση για Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) για δύο οινοποιεία της Καβάλας, του Λαλίκου και του Διαλεκτού.
Εξ άλλου αναφερόμενος και στην προοπτική καλλιέργειας ΑΦΦ στην ΠΑΜ-Θ, υπογράμμισε πως υπάρχει σχεδιασμός στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης

των καλλιεργειών και μέσα από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά και τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ.
Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά και εκεί που θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή είναι η συσκευασία των προϊόντων.
Τέλος δεσμεύθηκε να εξετάσει με προσοχή και την πρόταση της κ. Μαλούπα για συμμετοχή των παραγωγών στην γνωστή έκθεση Βιολογικών Προϊόντων της Νυρεμβέργης.

Αυτοδιοίκηση
Κανονικά η καταπολέμηση των κουνουπιών
Συνεχίζεται ανα 15 μέρες η καταπολέμηση των κουνουπιών σε ολόκληρη την ΑΜ-Θ και μάλιστα στο πρόγραμμα υπάρχει και η σχετική ευελιξία για την επανάληψη των ψεκασμών, λόγω των βροχοπτώσεων.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος.
Στεκόμενος στην καλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος ανέφερε και την χρήση σε κοκκώδη μορφή του σκευάσματος κατά των κουνουπιών φέτος σε πειραματική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα