«Στις ματωμένες γειτονιές του Κόσμου» σε μια παράσταση κατά του πολέμου και του φασισμού στη Λάρισα

12:29 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μια μεγάλη παράσταση στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 29 Ιουνίου, ξεκινάνε οι πολιτιστικές δράσεις της «Πρωτοβουλίας καλλιτεχνών – φορέων κατά του πολέμου και του φασισμού».

Με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων της Λάρισας, η παράσταση στοχεύει στην αφύπνιση της κοινωνίας για τα φλέγοντα ζητήματα που συνδέονται με τον πόλεμο, την ρατσιστική βία, το προσφυγικό, την ξενοφοβία, αλλά

και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Για την προετοιμασία και την εκτέλεση της παράστασης συνεργάζονται καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των Τεχνών (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, λογοτέχνες, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, εικαστικοί, σκιτσογράφοι).

Οι διοργανωτές δηλώνουν «Ενώνουμε τις φωνές μας, ώστε να σταματήσει ο κύκλος των πολέμων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αντιστέκονται. Με όπλο την καλλιτεχνική δημιουργία αντιπαλεύουμε τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Υπερασπιζόμαστε την Ειρήνη, την Ισότητα και την Συμφιλίωση των λαών».

Η παράσταση έχει τον τίτλο «Στις ματωμένες γειτονίες του Κόσμου…» και είναι εμπνευσμένος απ΄την ποιητική συλλογή του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Την «πρωτοβουλία κατά του πολέμου και του φασισμού» υπογράφουν:

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορίαμβος»Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νομού ΛάρισαςΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα