Μπαράζ πυρκαγιών στην Κρήτη

11:38 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα σε δύο μέτωπα, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει Δυτικά της Μονής Αρκαδίου στην περιοχή Καβούσι Ρεθύμνου.
Η φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γιάννης Μαραγκάκης δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι

η φωτιά έχει ήδη κάψει περίπου 800 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Στο σημείο βρίσκονται 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ επιχειρεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Λίγο μετά τις 7 το πρωί ξέσπασε μία ακόμη φωτιά σε αγροτική περιοχή των Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου. Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει γύρω στα 30 στρέμματα, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της συνεχίζονται.
Οι φωτιές αυτές εκδηλώθηκαν λίγες ώρες μετά την κατάσβεση φωτιάς κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έθεσε εκ νέου επί ποδός την Πυροσβεστική και κατοίκους του οικισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα