Στις φυλακές Διαβατών Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας, Σαξώνης

10:16 28/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη φυλακή με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης που προσεγγίζει τα 17,9 εκατ. ευρώ οδηγήθηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Για «πολιτική δίκη» κάνει λόγο
ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του τέως δημάρχου και τον διέγραψε από το κόμμα, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, ενώ η υπόθεση πυροδότησε και αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες.
Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ο οποίος είπε πως οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας είχαν στήσει «μηχανή υπεξαίρεσης».
Ως εμπνευστή του σχεδίου κατονόμασε τον Μ. Λεμούσια, -το «alter ego» του πρώην δημάρχου, όπως τον χαρακτήρισε- ο οποίος αναζητούσε από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος, «μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης Αναγέννηση».
Όπως είπε ο πρόεδρος της έδρας η διανομή του μερίσματος γινόταν μυστικά μεταξύ των δύο, ενώ κάποια στιγμή απαίτησε και ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% επί των υπεξαιρεθέντων.
«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών» ήταν η αντίδραση του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Από την πλευρά του ο σημερινός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων.
Η υπόθεση προκάλεσε εστία αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς χαρακτήριζε τον κ. Παπαγεωργόπουλο έντιμο άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης»,ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο», ανέφερε η ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα