Στις ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου η «Λαϊκή Συσπείρωση»

12:35 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου θα βρεθεί αύριο αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ορεστιάδας, στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην επερχόμενη, όπως υποστηρίζει η παράταξη, επιβολή νέου χαρατσιού στο νερό οικιακής και αγροτικής χρήσης, με τη μορφή «περιβαλλοντικού τέλους».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει ότι “η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία και τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου,

έθεσε σε διαβούλευση την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αλλάζει πλήρως ο τρόπος υπολογισμού της αξίας του νερού οικιακής και αγροτικής χρήσης». Η παράταξη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «αυτό θα οδηγήσει σε τεράστιες επιβαρύνσεις στην τιμή του νερού» για τις δύο αυτές κατηγορίες, όχι όμως για τους μονοπωλιακούς ομίλους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», εξαιρούνται από το χαράτσι. Το «περιβαλλοντικό τέλος» θα καθορίζεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα εισπράττεται από τις ΔΕΥΑ και θα αποδίδεται στο “πράσινο ταμείο”. Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ αλλά και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων “να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποκρούσουν με αγώνες το νέο χαράτσωμα στο νερό με «φιλοπεριβαλλοντικό» μανδύα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα