Ν.Παπαδόπουλος: «Το γυρίσαμε το καράβι»

11:48 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης απο τις τελευταίες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

«Νομίζω πώς γυρίσαμε το καράβι, δεν πάμε ολοταχώς για καταστροφή. Καταφέραμε αρκετά πράγματα, αλλά σίγουρα μένουν πολλά να γίνουν.

Οι παρεμβάσεις μας για όσους ζουν σε ακραία φτώχεια (ενοίκια, ηλεκτρικό ρεύμα), η ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για τους 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους είναι πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος ως βουλευτής. Τώρα πάμε ολοταχώς για το χρέος, ώστε να πάει καλύτερα η οικονομία. Και η ανεργία είναι μεγάλο πρόβλημα έχει φτάσει στο 26%. Μειώσαμε την ανεργία κατά 3% , αλλά το πρόβλημα είναι οξύ, πρέπει και θα κάνουμε πολλά ακόμη.»

Σε ότι αφορά τα αγροτικά ζητήματα, ο κ.Παπαδόπουλος, αγρότης και ο ίδιος, «προκάλεσε» όποιον διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό να «βάλουμε κάτω τα νούμερα»
«Ούτως ή άλλως τα ασφάλιστρα θα αυξάνονταν. Εμείς τα διαμορφώσαμε έτσι ώστε με σχετικά μικρές αυξήσεις να παίρνουν οι αγρότες σύνταξη 410 ευρώ και να είναι βιώσιμο και το ταμείο.» είπε ο κ.Παπαδόπουλος.

«Εκεί που υπάρχει όντως πρόβλημα είναι με το κόστος παραγωγής. Προσπαθούμε με το υπουργείο γεωργίας κάτι να κάνουμε ως προς αυτό. Αν και η αγορά είναι ελεύθερη και δεν μπορείς να επιβάλεις τιμή στα εφόδια, ωστόσο υπάρχει θέμα με εναρμονισμένες τιμές και θα παρέμβουμε, ώστε να ρυθμιστεί η αγορά προς όφελος των παραγωγών.»

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι σημαντικά θα ωφελήσει τους αγρότες η οργάνωσή τους σε δυνατούς, μεγάλους και υγιείς συνεταιρισμούς που θα μπορούν αφενός να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα και τα εφόδια με το μέγεθος της παραγωγής τους και αφετέρου να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις από σχετικά προγράμματα του υπουργείου και κοινοτικά.

Για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι αγρότες απο τον Τύρναβο που φέτος είχαν πολύ μικρές αποδόσεις στα δέντρα κυρίως, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όσοι έχουν ζημιά απο τον παγετό θα αποζημιωθούν κανονικά όπως ορίζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ωστόσο, συνέχισε, η ακαρπία των δέντρων δεν αποδίδεται σε όλες τις περιπτώσεις στον παγετό αλλά στη γενικότερη κλιματική αλλαγή, με τις υψηλές θερμοκρασίες το χειμώνα κλπ. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν οι ζημιές σε άλλο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα