Στην Πάτρα η παράσταση «Φόρτυ 1/2 (μύησις)»

17:01 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Πάτρα για δύο ημέρες επιτυχημένη σατιρική παράσταση «Φορτυ ½ (μύησις)» της Ελένης Γερασιμίδου. Στο Θέατρο Λιθαγραφείον τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 του Μάη.

Η Γερασίμοβιτς, εμπνέεται από την περφόρμανς της συμπατριώτισσάς της, Μαρίνα Αμπράμβιτς, που έγινε το 2010 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπου για όσες ώρες ήταν ανοιχτό το μουσείο, η Αμπράμβιτς καθόταν σιωπηλή και ακίνητη πίσω από ένα τραπέζι, χωρίς να έχει

το δικαίωμα να πιει, να φάει ή να πάει τουαλέτα, ενώ το κοινό μπορούσε να καθίσει απέναντί της όσο επιθυμούσε και να κάνει ό,τι θέλει.

Η παράσταση «φόρτυ και ½», ξεκινάει από αυτή την αφετηρία και προοδευτικά την αφήνει πίσω της για να πάει σε άλλους δρόμους.

Η παρουσία της Γελένα Γερασίμοβιτς επί σκηνής προκαλεί αντιδράσεις, αναρωτήσεις, ανησυχίες, αγανάκτηση – ευχαρίστηση και πολύ γέλιο !

Συνεργούς έχει το alter ego της, Αντώνη Ξένο, και το Άλλο (βουβό), Αγγελική Ξένου.

Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό ανοιχτό στις καλλιτεχνικές προκλήσεις και έτοιμο να συμμετάσχει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα.

Ο τίτλος παραμένει ένα μυστήριο …. Είστε σε θέση να το ανακαλύψετε ; (use your englreek …. Hahaha)

Παίζουν

Η ίδια : Ελένη Γερασιμίδου

Alter ego : Αντώνης Ξένος

Το Άλλο (βουβό) : Αγγελική Ξένου

Κείμενα : Ελένη Γερασιμίδου

Σκηνοθεσία : Αγγελική Ξένου

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος 10 ΕΥΡΩ

8 ΕΥΡΩ Προπώληση

5 ΕΥΡΩ Μειωμένο (Ανέργων, ΑΜΕΑ, θεατρολόγοι, ηθοποιοί)

Κρατήσεις στο 2610 328 394

Ώρες ταμείου : Καθημερινά 10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00

Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος & Τριών Ναυάρχων.

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος βρέθηκαν το πρωί καλεσμένοι στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή «Στον αέρα μέρα …παρά μέρα» και μίλησαν για όλα. Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ηθοποιοί, για το «τίποτα» που κυριαρχεί και που έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Για τη συνεργασία της με το Λάκη Λαζόπουλο για τα reality και την μεγάλη απήχηση που έχουν στον κόσμο, χαρακτηρίζοντας τα μέρος του τίποτα που κυριαρχεί. Η κα Γερασιμίδου διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα είναι η νέα καλλιτεχνική Δ/ντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ παράλληλα εξήρε το έργο και την προσφορά του Κώστα Καζάκου.

Σύνταξη : Πάνος Θεοδωρακόπουλος – Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα