Βραβευμένοι μαθητές του Κολυμβαρίου στην ΕΡΤ Χανίων (audio +video)

16:40 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Πανελλήνιο βραβείο καλύτερης ταινίας Δημοτικών Σχολείων απέσπασε η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου Χανίων, «Ποτέ μην λες ποτέ», στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά;».
Το Β΄βραβείο καλύτερης ταινίας όλων των κατηγοριών απονεμήθηκε στην ταινία του 2ου Γυμνασίου Χανίων «SOS».
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν με ταινίες τρία σχολεία των Χανίων και συγκεκριμένα:
«Ποτέ μην λες ποτέ» από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου

«SOS»

από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων

και
«Θα τα πούμε στο διάλειμμα» από το Δημοτικό Σχολείο Παζινού Ακρωτηρίου Χανίων.

Συνολικά συμμετείχαν 23 ταινίες από σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα
«Tο «Πάμε Σινεμά;» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε το 2000, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Tο «Πάμε Σινεμά;» έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα αναδεικνύεται σε μια «νέα γλώσσα», σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει».
Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε σήμερα, ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Χαμηλάκης, αλλά και μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας. Περιέγραψαν πώς βίωσαν τη διαδικασία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διάκριση.
Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Χαμηλάκη και τα παιδιά της έκτης τάξης του Δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου Χανίων:

Keywords
Τυχαία Θέματα