Ο Γ. Κωνσταντίνου για απεργία – Κάλεσμα από ΕΚΚ-Ι-ΕΛΜΕ-ΚΙ

16:35 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σε ξεσηκωμό» ενόψει της γενικής πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου, αλλά και με αφορμή τα συλλαλητήρια την Πέμπτη 18 του μηνός, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη βουλή, κάλεσε «τους εργαζόμενους και όλους όσοι πλήττονται από τα μνημόνια και την κρίση», κάνοντας λόγο, «για νέα αντιλαϊκά μέτρα και ένα ακόμα μνημόνιο,

το 4ο κατά σειρά», με σημερινή συνέντευξη του στην τοπική ΕΡΤ, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) Γ.Κωνσταντίνου.

Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, ο κ.Κώνσταντίνου, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, στις 10:30πμ, μπροστά από το παλιό εργατικό κέντρο, όσο και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 19:30μμ, στην πρώην νομαρχία, τονίζοντας, πως, «ναι μεν, το κίνημα είναι σε ύφεση και όσοι έχουν ακόμα ένα μεροκάματο, δεν θέλουν να το χάσουν και για αυτό το λόγο δεν απεργούν και δεν συμμετέχουν στους αγώνες, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή θα χάσουν πολύ περισσότερα, αν συνεχίσουν να υποκύπτουν κάτω από τις σημερινές υπαρκτές και σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας και της προσπάθειας για επιβίωσης».

Όπως πρόσθεσε, «μπορεί οι περισσότεροι να έχουν απογοητευτεί από συνδικαλιστές, κόμματα και κυβερνήσεις και να θεωρούν ότι τίποτα δεν γίνεται και τίποτα δεν αλλάζει και επομένως δεν έχουν νόημα οι απεργίες και οι αγώνες, ωστόσο, πρέπει να θυμηθούν τις νίκες και τις κατακτήσεις που είχε παλιότερα το κίνημα και να σκεφτούν ότι τώρα όλα παίρνονται πίσω, καθώς και να κατανοήσουν πως καμία θυσία δεν πάει χαμένη και να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που εκπροσωπεί τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα και αντιπαλεύει ουσιαστικά τις εφαρμοζόμενες, από τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πολιτικές σκληρής και διαρκούς λιτότητας σε βάρος του λαού και προς όφελος του κεφαλαίου«.

Επίσης, ο κ.Κωνσταντίνου, ανέφερε τα εξής: «Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, έχει τη ‘’σφραγίδα’’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ και εν τέλει του κεφαλαίου. Μας λένε ότι είναι μία συμφωνία ‘’ισορροπημένη’’, ‘’εισιτήριο’’ για τη ρύθμιση του χρέους, για να επιστρέψει η χώρα στην ‘’κανονικότητα’’. Αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία ότι είναι μία συμφωνία που ‘’βάζει τέλος στην αβεβαιότητα’’. Κι όλα αυτά λέγονται την ίδια ώρα που η εργατική τάξη, ο λαός έχει κυριολεκτικά ‘’γονατίσει’’ μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στραγγίξει το εισόδημά του, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματά του».

Να σημειωθεί, ότι ανάλογο κάλεσμα με το ΕΚΖ, απευθύνει και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, ενώ το εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚ-Ι) και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, καλούν, επίσης, όλους και όλες, στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 17 Μαΐου στις 10πμ, μπροστά από το ΕΚΚ-Ι στο Αργοστόλι, επίσης, στον ίδιο χώρο, στις 18 του μηνός, στις 20:00μμ,, για να διαδηλώσουν μαζικά για τα νέα μέτρα, να μην αποδεχτούν άλλο την ανεργία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση νέων στο εξωτερικό.

«Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης», επισημαίνει το ΕΚΚ-Ι και προσθέτει, «μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης και της ενότητας».

Επίσης, το ΕΚΚ-Ι, τονίζει ότι: «κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική λαϊκή οικογένεια σε περαιτέρω εξαθλίωση».

Τέλος, το ΕΚΚΙ καλεί τις διοικήσεις των σωματείων, της δύναμης του, να συνεδριάσουν, να καλέσουν γενικές συνελεύσεις.να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στους αγώνες, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο (Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο-υποστελέχωση στο χώρο της υγείας και της παιδείας- αποκατάσταση από σεισμούς στις εργατικές κατοικίες Ληξουρίου, τα σχολεία, το λιμάνι και άλλες υποδομές).

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα