Στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δήμος της Σπάρτης

11:37 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Δήμο της Σπάρτης, με αφορμή την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας όσον αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου με την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο«. Τότε, θα γίνει μεγάλη ποδηλατοδρομία απ’ το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, μέχρι και το Δημοτικό Στάδιο.
Τελικός προορισμός θα είναι το Μανουσάκειο Μουσείο. Την ημέρα εκείνη, η οδός Κωνστ. Παλαιολόγου, με απόφαση του δημοτικού

συμβουλίου, θα μετατραπεί σε έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο και στα δύο ρεύματα.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Εβδομάδας, ο Δήμος της Σπάρτης θα φτιάξει μόνιμες θέσεις στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ποδηλάτες.
Την Τετάρτη, 21 του μήνα, θα οργανωθεί μία μουσικοχορευτική εκδήλωση, ενώ στις 21 και στις 22 του μήνα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα ξεναγήσει τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στο αρχαιολογικό μουσείο, στην αίθουσα ψηφιδωτών και στην αρχαία Σπάρτη.
Για όλες αυτές τις δράσεις και για όλα αυτά τα μηνύματα, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 fm) και στην ραδιοεφημερίδα, η κ. Χριστίνα Μακρυσοπούλου, δημοτική σύμβουλος.

φωτό: ερτ τρίπολης (αρχείο)

Keywords
Τυχαία Θέματα