Στην Αθήνα ο προεδρος της κινεζικής CMEC για Σύμφωνο με την ΔΕΗ

10:35 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου CMEC, Zhang Chun, αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα για επαφές με την διοίκηση της ΔΕΗ και την υπογραφή του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για την Ελλάδα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σύμφωνα με την ΔΕΗ.

Ο

κ. Chun θα ηγείται αντιπροσωπείας που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής εταιρείας. Οι Κινέζοι και η διοίκηση της ΔΕΗ θα συζητήσουν επίσης την πορεία υλοποίησης του έργου «Project Μελίτη».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ και η CMEC έχουν συμφωνήσει στην υλοποίηση του «Project Μελίτη» στη Φλώρινα.

Σ’ αυτό το project, η CMEC θα αναλάβει την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας προϋπολογισμού 750 εκ. ευρώ ενώ η ΔΕΗ θα συνεισφέρει στη κοινοπραξία την μονάδα Μελίτη Ι, την άδεια για την Μελίτη ΙΙ και το ποσοστό της στο λιγνιτωρυχείο της Βεύης και το ορυχείο Κλειδιού. Στη κοινοπραξία αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης η Ακτωρ και η Τέρνα με συμφέροντα σε ορυχεία της περιοχής.

Η ΔΕΗ γνωστοποίησε επίσης με ανακοίνωσή της «ότι η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται κανονικά με την εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δυο υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορά, της κινεζικής State Grid και της ιταλικής TERNA από κοινού με το επενδυτικό fund F2I, από την επιτροπή της ΔΕΗ και τους συμβούλους της Εταιρείας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα