Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Υπουργών ζητά ο Πρωθυπουργός

22:00 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στον απόηχο της κόντρας των υπουργών Μανιτάκη και Ρουπακιώτη για το θέμα των προσωρινών διαταγών, κατατέθηκε στη βουλή και αρχίζει Σάββατο στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Η επίμαχη διάταξη για τις προσωρινές διαταγές αποσύρθηκε προσωρινά, όμως ο Πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος για την εικόνα που εμφάνισε η κυβέρνηση και έδωσε εντολή για καλύτερο συντονισμό. Σε ασυνεννοησία μεταξύ των δύο υπουργών απέδωσε το θέμα που
δημιουργήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως είχε άγνοια για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Το βράδυ της Κυριακής. αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε νωρίς το απόγευμα στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το Σάββατο, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και μεθαύριο Κυριακή θα συζητηθεί στην ολομέλεια. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής, η σχετική συζήτηση θα διαρκέσει 10 ώρες και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών του υπουργικού Συμβούλιου.

"Ακόμα και μετά τον Ιούνιο που χαλαρώνουν οι μνηνομιακές υποχρεώσεις και οι τακτικές επιθεωρήσεις, πρέπει να προσέξουμε, να μη χαλαρώσει η προσπάθεια. Γιατί κινδυνεύουμε μετά από τόσες θυσίες να έχουμε υπότροπη. Να "κυλήσουμε" πίσω από εκεί που μόλις τώρα καταφέρνουμε να ξεκολλήσουμε", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Για ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Μάλιστα υπενθύμισε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι θα πρέπει να μπει φρένο στις επ΄ αόριστων προσωρινές διαταγές για τους συμβασιούχους.

Ο Αντώνης Μανιτάκης δεν παρέστη στο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνοντας ασθένεια, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε τερατούργημα.

«Επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «εκείνος ο οποίος τις "κατασκεύασε" όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές».

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις και κρυφή ατζέντα μέτρων της κυβέρνησης.

"Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφού επί μέρες παρίσταναν ότι μπορούσαν δήθεν να αναστήσουν την ελληνική οικονομία, τελικά ετοιμάζονται «μετά βαΐων και κλάδων» να ψηφίσουν το μνημόνιο 4", σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

"Το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και αποκαλύπτει τους στόχους της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε. - πλουτοκρατίας", τόνισε το ΚΚΕ.

Από το πολυνομοσχέδιο αποσύρθηκε διάταξη που προέβλεπε μείωση κατά 35% των συντάξεων του ΟΑΕΕ, με το Σίμο Κεδίκογλου να δηλώνει ότι ουδέποτε το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Σχετικές ειδήσεις:

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Οι αλλαγές και οι τελικές ρυθμίσεις

Οι θέσεις της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

A. Ρουπακιώτης: «Επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος»

Keywords
Τυχαία Θέματα