Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την τύχη των δυο μητροπολιτών Χαλεπίου

19:04 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση απαγωγής των δύο ιεραρχών στη Συρια, καθώς οι πληροφορίες για την απελευθέρωση τους, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Τόσο οι ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή όσο και ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές κυβερνήσεις και αξιωματούχους της Ευρωπαικης Ενωσης
και του ΝΑΤΟ.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες γύρω από την τύχη των δυο μητροπολιτών Χαλεπίου , εκατό και πλέον ώρες μετά την απαγωγή τους στη Συρία. Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο εξακολουθεί να μην έχει κάμμυα απολύτως επαφή μαζί τους, ενώ δυσχερής είναι η επικοινωνία με το Χαλέπι, λογά των συνέχων βομβαρδισμών της περιοχής.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας αγνοεί που και σε ποια χέρια βρίσκονται πλέον οι δύο Ιεράρχες αφού όλες αυτές τις ημέρες έχουν διαβεβαιώσεις και απο τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία ότι κάνουν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση τους.

Η τουρκική εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ , αναφέρεται στο θέμα επισημαίνοντας την εκστρατεία που ξεκίνησε η χριστιανική κοινότητα για την απελευθέρωση τους, μέσω των κοινωνικών ιστοσελίδων , όπου δημοσιεύονται και οι φωτογραφίες των απαχθέντων.

Χαρακτηριστικό των αντικρουόμενων πληροφοριών είναι και οι δηλώσεις εκπροσώπου ανθρωπιστικής οργάνωσης σε αραβική εφημερίδα πως οι δυο μητροπολίτες έχουν απελευθερωθεί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διπλωματικές προσπάθειες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των μητροπολιτών.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη υπό το Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ εντείνονται και οι επαφές με παράγοντες της Σύριας.

Ωστόσο το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει: "Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Κατά συνέπεια, απαιτείται ιδιαίτερη επαφή κατά την αξιολόγηση και διαχείριση τους"

Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση της Ρωσίας για την απαγωγή των δυο επισκόπων , την οποία ο ρώσος υφυπουργός εξωτερικών χαρακτήρισε μεγάλο έγκλημα και διαβεβαίωσε πως γίνονται προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και για επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Με έντονο τρόπο καταδίκασε την απαγωγή και η Αυστραλία, ενώ σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την χαρακτήρισε η Γαλλία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε και ανακοινώσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωση των μητροπολιτών.

Σχετικές ειδήσεις:

Εντείνεται η αγωνία για τους δύο Μητροπολίτες- Σύσκεψη στο Υπ. Εξωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα