Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για τα έτη 2013 – 2014

14:25 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των ετών 2014-2015 εκ των οποίων 604 αφορούν το έτος 2013 και 807 για το έτος 2014.

Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στην κινητή και ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Αμετάβλητη είναι και η περιουσιακή κατάσταση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής,

Ευστάθιος Μπούκουρας, καίτοι υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Εφετών για το αδίκημα της μη υποβολής ΔΠΚ κατ’ άρθρο 6 παρ. 2 εδαφ. α του ν. 3213/2003, ως ισχύει.

Στον εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος του Γιώργου Καρατζαφέρη, τ. βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης (αρθ. 98 παρ. 1 ΠΚ και 6 παρ. 2 και 3 ν. 3213/2003 ως ισχύει).

Η Επιτροπή και μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων διατηρεί το δικαίωμα για συνέχιση και επικαιροποίηση του ελέγχου ή για επανέλεγχο των δηλώσεων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δίνοντας στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες των τελευταίων δύο ετών, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δήλωσαν ότι η Βουλή κάνει πράξη την δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε επίσης, όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία και να δοθούν τα πόθεν έσχες στη δημοσιότητα πριν το 2017.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΡΤ1 – Πρώτο Πρόγραμμα
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς
Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα