Κοζάνη: Συναυλία «Τα Σύ΄Μπαντα σήμερον χαράς πληρούνται» από την Φιλαρμονική

13:47 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας πνευστών του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», με τον τίτλο «Τα Σύ΄μπαντα σήμερον χαράς πληρούνται», συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κοζάνης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πρόκειται για την ετήσια εορταστική συναυλία της Πανδώρας όπως ανέφερε

μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο μαέστρος της Νίκος Χρυσοχόου, η οποία θα συμπεριλαμβάνει εκκλησιαστικούς ύμνος των Χριστουγέννων καθώς επίσης μελωδίες διασκευασμένες αλλά και αυθεντικά κομμάτια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ο μαέστρος έκανε κάλεσμα στο μουσικόφιλο κοινό της περιοχής να παρακολουθήσουν μια συναυλία από την δική τους Πανδώρα, που επιμελήθηκαν με αγάπη τα μέλη της.

Ο κ. Χρυσοχόου σημείωσε ακόμα ότι ετοιμάζεται ένα φεστιβάλ Φιλαρμονικών και μουσικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα, σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Πάσχα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Ενώ παράλληλα όπως υπογράμμισε συχνά θα πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια όπου θα συμμετέχουν μαέστροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να γίνει η Κοζάνη ένα τοποσημείο μουσικών. Εν τω μεταξύ ήδη από χθες ο τρομπετίστας και δάσκαλος Γεράσιμος Ιωαννίδης παραδίδει μαθήματα στο σεμινάριο χάλκινων πνευστών που παρακολουθούν μαθητές της Πανδώρας ανεξαρτήτου επιπέδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα