Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ιωαννίνων

13:28 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρεμιέρα για την Ιονία Οδό

Η πρώτη επίσημη παράδοση τμήματος της Ιόνιας Οδού πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26 χιλιομέτρων το οποίο σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων.

Η παράδοση του τμήματος πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.
Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης, επανέλαβε ότι Ιόνια οδός θα παραδοθεί λειτουργική

τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και σημείωσε πως η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η η Ιονία Οδός θα δημιουργήσει ανάπτυξη, καθώς η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Κυβέρνηση: Το 2019 θα στηθούν κάλπες
Η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απορρίπτοντας τα σενάρια που επαναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σ’ εκλογές πριν το 2019», τόνισε και πρόσθεσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα παραμένει συμπαγής και κανένας δεν μπορεί να αναγκάσει την Κυβέρνηση να κάνει εκλογές. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση, αποδίδοντας τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών και στα μιντιακά συγκροτήματα των Αθηνών.

Κοινή συνέντευξη τύπου τριών υπουργών στην Άρτα
Κοινή συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα στα ΜΜΕ της Άρτας η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Χρήστος Σπίρτζης και ο Υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κος Αλέκος Φλαμπουράρης, οι οποίοι παραμένουν στην Άρτα για την εορταστική περίοδο προσκεκλημένοι της κας Γεροβασίλη.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο της κας Γεροβασίλη οι τρεις υπουργοί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα αναφερθούν σε «Πολιτικές εξελίξεις και τοπικά ζητήματα», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ειδική αναφορά θα γίνει σε έργα της περιοχής που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πτήση Γιάννενα – Κοπεγχάγη από 5 Ιουνίου 2017
Στις 5 Ιουνίου, εκτός απροόπτου, θα εγκαινιαστεί η πρώτη πτήση τσάρτερ που θα συνδέει την Κοπεγχάχη με τα Γιάννενα. Οι συζητήσεις, μεταξύ των εταιριών και των φορέων του τουρισμού, έχουν ολοκληρωθεί ως προς το δρομολόγιο και απομένει ο καθορισμός των λεπτομερειών. «Η πτήση αυτή θα γίνει», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Σαμ Κουδούνης, υπεύθυνος Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Παράλληλα, αναμένεται και μία ακόμη πτήση Ιωάννινα – Άμστερνταμ και οι συζητήσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις αρχές του χρόνου.

Ικανοποιητική η πληρότητα σε ξενοδοχεία – καταλύματα
Ικανοποιητική θεωρείται από τους επαγγελματίες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα το τριήμερο των Χριστουγέννων. «Πήραμε μια μεγάλη ανάσα», δήλωσε ο Σαμ Κουδούνης και απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών φορέων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι βασικός στόχος είναι η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε όλη την Ήπειρο.

Κέρδη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Στα τέσσερα εκατομμύρια τριακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ ανέρχεται για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τα κέρδη να υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ τα έξοδα φτάνουν στο ποσό των δύο εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κύκλος εργασιών του Λιμένα Ηγουμενίτσας είναι μειωμένος κατά 5,31% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ ταυτόχρονα σημαντική μείωση κατά 10,5% παρουσιάζουν και έξοδα του Οργανισμού σε σχέση με πέρυσι.
Η συνολική εικόνα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι θετική, καθώς και φέτος υπάρχει μικρή αύξηση των κερδών.

3,7 εκ. στον ΣΥΔΛΙ για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Με το ποσό των 3.7 εκ. ευρώ περίπου, επιχορηγείται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων προκειμένου να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τρίτους, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες οφειλές είναι προς την ΔΕΗ η οποία προ μηνός απειλούσε ακόμη και με διακοπή ρεύματος αφήνοντας τους καταναλωτές χωρίς νερό.

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα, τέσσερις αλλοδαποί, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράν (έναν 28χρονο άνδρα και μία 45χρονη γυναίκα) καθώς και δύο υπηκόους Ιράκ (έναν 27χρονο άνδρα και μία 25χρονη γυναίκα, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι κατείχαν πλαστά διαβατήρια Δανίας και πλαστές ταυτότητες Ιταλίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ, με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων για κλοπή
Συνελήφθη, στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ο 24χρονος δράστης, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Πυρσόγιαννη αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.
Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Τον π. Αντώνιο τιμά ο Δήμος Πωγωνίου στην εκδήλωση της ΕΡΤ Ιωαννίνων
Τον πατέρα Αντώνιο, πρόκειται να τιμήσει για την κοινωνική του προσφορά και να τον ανακηρύξει σε επίτιμο Δημότη ο Δήμος Πωγωνίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης που διοργανώνουν η ΕΡΤ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στις 29 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, με στόχο την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου
Η μουσική εκδήλωση έχει τίτλο: Ο Χρήστος Ζώτος συναντά τον Βασίλη Κώστα. Οι δύο δεξιοτέχνες του λαούτου θα ερμηνεύσουν σολιστικά κομμάτια -τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια τις μεγάλες δυνατότητες του οργάνου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, διακοπη ρευματος, τσιπρας, ελλαδα, εκλογες, λύση, αθηνα, μμε, κος, κας, υπουργοι, ιουνίου, ιωαννινα, δεη, συλληψεις, ημεδαπός, προσφορες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, 600 δις, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, εκλογες 2015, αποτελεσματα, ληξιπροθεσμες οφειλες, ημεδαπός, αρτα, βημα, γυναικα, ηγουμενιτσα, ηπειρος, ιονια οδος, ιονια, ιραν, ιρακ, μμε, μουσικη, ξενοδοχεια, πλαισιο, αυξηση, αμστερνταμ, αμφιλοχια, βραδυ, γινει, γιαννενα, διαστημα, δημος, δυτικη ελλαδα, δυτικη, εγγραφα, ευρω, υπαρχει, εργα, εξοδα, ερευνα, εσωτερικων, ζωτος, ιδιο, εικοσι, εικονα, ομιλια, κας, κυβερνηση, κυκλος, κλιμα, κλοπη, κοπεγχαγη, κος, λειτουργια, λύση, μηνες, μειωση, νερο, ομαδα, οδος, ολγα, παιδι, παμε, πρωι, πτηση, πωγωνιου, ταυτοτητες, τμημα, τουρισμος, τριημερο, χρηστος, ασφαλεια, εννεα, ηπειρο, ιουνίου, πληροφοριες, θετικα
Τυχαία Θέματα