Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του «Noor 1»

21:53 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναζωπυρώθηκε η κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σύγκρουση Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση Noor-1. Για «κατάπτωση πολιτικού συστήματος», κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση δείχνει πλήρη περιφρόνηση στη διάκριση των εξουσιών». Επίκαιρες ερωτήσεις για την υπόθεση έκαναν τόσο ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος μίλησε για «πολιτική παράγκα, παράγκα

της φυλακής και δυστυχώς της Δικαιοσύνης». Ερωτών βουλευτής ήταν και ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής.

«Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη μετατρέπεται, από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων.Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Για τη ΝΔ, δεν αποτελεί ζητούμενο η πλήρης διαλεύκανση μιας υπόθεσης διακίνησης και εμπορίας 2 τόνων ηρωίνης, αλλά η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που στηρίζουν με κάθε τρόπο. Απόλυτο καθήκον μιας συντεταγμένης και ευνομούμενης Πολιτείας, καθώς και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι να πράξει τα δέοντα ώστε να διερευνηθούν σε βάθος υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτές σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι: «Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Ο Πάνος Καμμένος ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες, για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημερών με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν. Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνει: «Την ώρα που ο λαός πεινάει και η ανεργία είναι στα ύψη, τα κόμματα αλληλοσπαράσσονται για το αν ένας υπουργός μίλησε, πόσες φορές, και τι είπε με έναν υπόδικο ισοβίτη».

Ταυτόχρονα το Ποτάμι, ανακοίνωσε: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν απαγορεύεται να μιλάει υπουργός με κάποιον υπόδικο. Προφανώς αγνοεί ότι αυτό συνιστά ωμή παραβίαση της βασικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Και η αρχή αυτή υπαγορεύει ότι από τη στιγμή που κάποιος είναι όχι φυλακισμένος, αλλά απλώς και μόνο κατηγορούμενος η εκτελεστική εξουσία πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε επαφή μαζί του και από οποιαδήποτε ανάμιξη στο έργο της δικαιοσύνης.Όλα αυτά παραβιάστηκαν κατάφωρα. Με ποια ιδιότητα, ένας Υπουργός και μάλιστα ο Υπουργός Άμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία παρέμβασης σε υπόθεση που διερευνάται από τις δικαστικές αρχές; Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλύπτει πλήρως δείχνοντας πρωτοφανή περιφρόνηση σε κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Στ. Κοντονής: Η αντιπολίτευση ετράπη σε ισπανική υποχώρηση

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε και σε «απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης με πολιτικές μεθοδεύσεις» ο Σταύρος Κοντονής Κοντονής, επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σε τρία επίπεδα, σχετικώς με το θέμα των διαρροών από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση NOOR1.

Συμπλήρωσε πως όσον αφορά τις καταθέσεις, αυτές λήφθηκαν από το 2015, και σχολίασε: «Μήπως ήταν από τότε να πάρει τον ΔΟΛ ο κ. Μαρινάκης;».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Σφοδρή αντιπαράθεση Καμμένου-Γεωργιάδη για το NOOR 1 – Στη Βουλή προσεχώς η δικογραφία

Keywords
Τυχαία Θέματα